Teknoloji

Apple’ın ABD’de Galaxy Nexus satış yasağını geri getirme çabaları boş çıktı

Apple ile Samsung arasında ABD’de sürmekte olan hukuk savaşının duruşmaları 2014 yılında görülecek ikinci turuyla ilgili yasal süreç dahilinde geçen yıl Samsung’un ürettiği Galaxy Nexus cihazının ABD’de satışına bir ara ihtiyati tedbir konulmuştu. Bu karar geçtiğimiz ekim ayında temyiz mahkemesinin kararıyla tamamen kaldırılmıştı. Apple mahkemeden bu kararını yeniden gözden geçirmesini talep etmişti; ancak Reuters tarafından verilen habere göre bu istek mahkemece reddedildi.

galaxy-nexus-inceleme-00045

ABD Federal Temyiz Mahkemesi tarafından yayınlanan karar metni Apple’ın satış yasağının temyiz mahkemesinin dokuz üye hakimi tarafından yeniden gözden geçirilmesi talebinin reddedildiğini haber veriyor. Mahkemenin nadiren yeniden inceleme taleplerini kabul ettiğini dikkate alırsak bu kararın çok da sürpriz olmadığını söyleyebiliriz.

Anlaşmazlık Apple’ın sonu 604 ile biten patentinden kaynaklanıyor. Hem Apple hem de bölge mahkemesi Galaxy Nexus’ta bulunan birleştirilmiş aram işlevinin bu patentini ihlâl ettiğine inanıyor. Apple’ın ihtiyati tedbir kararının doğruluğunu göstermesi için müşterilerin Galaxy Nexus’a gösterdiği talebin ihlal edilen bu özellikle bağlantılı olduğunu ispatlaması gerekiyordu. Aslına bakarsanız, birçok özelliği bulunan akıllı telefonlarda basit bir arama işlevinin çekiciliğini ispatlamak bir hayli zor. Buna rağmen Apple’ın elindeki kartlar henüz bitmedi. Şirketin başvurabileceği bir seçenek daha var, o da yüksek mahkemeye başvurmak. Apple’ın talebi kabul edilecek gibi görünmese de; şirket bir şeyi çok iyi gösterdi, o da fazlasıyla inatçı olduğunu.

İlgili >> Reuters, The Verge

İLGİLİ HABERLER