Manşetler

Apple’ın 3D kamera patent uygulaması görüntü kalitesini arttırmayı hedefliyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Üçüncü boyut mobil cihazlardaki yeni trend olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Herhalde Apple’ın da bu eğilime kayıtsız kalmasını bekleyemezdik. Şirketin ortaya çıkan “Çoklu Görüntü Sensörü Kullanarak Görüntüleme Sisteminin Kurulmasına Dair Sistem ve Yöntemler” başlıklı yeni bir patent başvurusu üç boyutlu fotoğraf ve videoların düzgün bir şekilde oluşturulması için gerekli olan luma, chrome, derinlik / uzaklık sensörlerinin tanımlamasını yapıyor.

Apple’ın üç boyutlu fotoğrafçılık için paradigma kayması şeklinde tanımladığı teklif edilen kurulum bir çift kameranın yanına bir de derinlik sensörü ekleyerek luma ve chroma verilerinin bağımsız şekilde alınmasını sağlıyor. Mevcut 3D sistemleri kenar sağtama ve yazılım tabanlı ekstrapolasyon yöntemleriyle görüntüleri hizalamaya çalışırken, daha doğru uzaklık verisi sayesinde donanım sistemi 3D çıktılarını düzgün bir şekilde kombine edebilir.

Apple donanım tabanlı yaklaşımının sadece düzgün sonuç sağlamayacağını, bunun yanında sunucu cihazdaki yükü de azaltacağını belirtiyor. Ayrıca gürültü ve diğer elementlerin etkilerini azaltan başka sensörlerin olaya dahil kılınmasını da mümkün hâle getiriyor. Apple’ın bu patentle birlikte ilgi duyduğu teknolojinin gelecekteki iPad veya iPhone’larda yer alacak 3D kameralarla birlikte yer alıp almayacağını şu an için bilmiyoruz, ancak büyük ihtimalle bulunacağını tahmin edebiliriz.

İlgili – ABD Patent ve Marka Ofisi

http://appft.uspto.gov/netacgi/nph-Parser?Sect1=PTO2&Sect2=HITOFF&p=1&u=%2Fnetahtml%2FPTO%2Fsearch-adv.html&r=1&f=G&l=50&d=PG01&S1=%22Imaging+System+Using+Multiple+Image+Sensors%22&OS=%22Imaging+System+Using+Multiple+Image+Sensors%22&RS=%22Imaging+System+Using+Multiple+Image+Sensors%22

İLGİLİ HABERLER