Manşetler

Apple’ın 2019 model iPhone’larıyla ilgili yeni bir dedikodu daha

apple iphone 2019 model

Apple’ın bu yılın ilerleyen zamanlarında üç yeni iPhone çıkaracağı konuşuluyor. Wall Street Journal‘ın haberine göre, Apple iPhone XR’nin takipçisi olacak LCD ekranlı ürünün yanı sıra, iki farklı cihaz daha tanıtacak.

2019 model üst sınıf iPhone, bu üçlünün en büyüğü olacak ve arkasında üçlü kamera sisteminin bulunacağı söyleniyor. Apple bu yolla birkaç tane kamera içeren Android cihazlarıyla rekabet etmeyi amaçlıyor olmalı.

iPhone’un üçlü kamera sistemine ait bazı çizimlere geçen hafta içinde rastlanmıştı. OnLeaks, Apple’ın bu yıl içinde bu tarz bir sistemi tanıtacağını öne sürmüştü. iPhone’un arkasındaki ek kamera ne işe yarayacak, şu an için bilmiyoruz. Ancak geçtiğimiz günlerde Sony’nin, 2019’da çıkacak akıllı telefonlar için daha verimli çalışan bir üç boyutlu görüntü çıkış sistemi geliştirdiği haberlerine rastlamıştık. Üçüncü kamera sayesinde derinlik algılama işlemi biraz daha geliştirilebilir.

https://twitter.com/OnLeaks/status/1081902300434780161

Ayrıca Apple’ın 2020 model iPhone’larında sadece OLED ekranları kullanacağına dair söylentiler de dolaşıyor. Bu hamle gelecek yıl çıkacak iPhone’ların fiyatının daha da artmasına neden olabilir. Halbuki şu sıralar, artan iPhone fiyatlarının Çin’de ve diğer gelişmekte olan ülke pazarlarında satışları etkilediği söyleniyor. Apple geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamayla, daha düşük talebe bağlı olarak çeyrek yıl gelir beklentilerinde 9 milyar dolarlık bir indirme gittiğini duyurmuştu.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER