Manşetler

Apple’ın 2011 model MacBook Pro dizüstü bilgisayarları Türkiye’de satışa sunuldu

Apple’ın geçtiğimiz şubat ayı sonunda açıkladığı, Intel’in yeni nesil arabirim bağlantı teknolojisi Thunderbolt’u destekleyen 2011 model MacBook Pro’lar geçen kısa bir sürenin sonunda Türkiye’de de satışa sunuldu. Apple’ın Türkiye’deki tek yetkili dağıtıcısı Bilkom tarafından satışa sunulan MacBook Pro serisi 13, 15 ve 17 inç’lik modellerden oluşuyor.

Yekpare alüminyum kasaya, arkadan aydınlatmalı LED ekrana sahip olan tüm MacBook Pro modellerinde 10 Gbps’ye kadar veri transfer hızına sahip olan Thunderbolt portu yer alırken, 13 inç’lik MacBook Pro’da 2.7 GHz’e kadar Intel Core i5 ve Core i7, 15 ve 17 inç’lik daha yüksek performanslı MacBook Pro modellerinde ise hızı 2.3 GHz’e kadar değişen dört çekirdekli Core i7 işlemciler sunulmakta. Her model Intel HD Graphics 3000 özelliklerini barındırırken 15 ve 17 inç’lik modellerde 1 GB hafızalı AMD Radeon HD ayrık grafik işlemcisi de sunulmakta.

MacBook Pro’da önceki nesil kameralara göre üç kat daha yüksek çözünürlük sağlayan FaceTime HD kamerası yer alıyor. 720p çözünürlük desteği sunan bu kamera ile iPhone 4, iPod touch 4G, iPad 2 ve Mac bilgisayar sahipleriyle FaceTime görüşmeleri görüntü kalitesi daha yüksek bir şekilde gerçekleştiriliyor. Öte yandan tüm MacBook Pro modelleri Mac OS X Snow Leopard işletim sistemi ve içinde iPhoto, iMovie ve GarageBand yazılımlarını barındıran iLife11 paketiyle birlikte geliyor.

MacBook Pro’nun fiyatları 1599$+KDV’den başlıyor ve 3299$’a kadar değişiyor. Aşağıda, basın bültenini altlarına doğru göreceğiniz tabloda ayrıntılarını daha net şekilde bulabileceğiniz bu fiyatların Avrupa seviyesine yakın olduğu Bilkom yetkilileri tarafından özellikle vurgulanıyor. 2011 model MacBook Pro’lar bugün itibariyle Bilkom’un çevrimiçi mağazası üzerinden satışa sunulacak. Yarından itibaren de Apple Premium Reseller mağazalarında bu yeni dizüstü bilgisayarları bulmanız mümkün olacak.

BASIN BÜLTENİ

Maksimum hız, mükemmel performans; yeni MacBook Pro’lar 6 Nisan’da satışta!

Türkiye tek yetkili Apple distribütörü Bilkom; ilk defa bir dizüstü bilgisayarda kullanılan Thunderbolt I/O teknolojisini içeren yeni MacBook Pro’ların tanıtımını gerçekleştirdi.

Apple, sektör lideri MacBook Pro ailesini yeni nesil işlemci ve grafikler, çok yüksek hızlı Thunderbolt I/O teknolojisi ve yeni FaceTime HD kamera özellikleri ile yeniledi. En yeni çift çekirdek ve dört çekirdek Intel Core işlemci özellikleriyle MacBook Pro grubu, önceki nesle göre iki kat hızlandı.

MacBook Pro ile Şaşırtıcı Transfer Hızı
MacBook Pro, sektörde çığır açan Thunderbolt I/O teknolojisine sahip ilk bilgisayar. Apple’ın işbirliğiyle Intel tarafından geliştirilen Thunderbolt, bir notebook bilgisayarda daha önce bulunmayan genişletilebilme expandability özelliğini de içeriyor. Her biri 10 Gbps’e kadar çıkabilen şaşırtıcı bir transfer hızına sahip olan 2 adet çift yönlü kanal ile Thunderbolt RAID ayarları gibi yüksek performanslı harici çevre birimlerine, PCI Express erişimi sağlanıyor.

Rahat taşınabilen 13 inçlik MacBook Pro, 2.7 GHz’e kadar çıkabilen Intel Core i5 ve i7 çift çekirdek işlemcili ve Intel HDGraphics 3000 özelliklerini barındırıyor. Güçlü 15 inç ve 17 inçlik MacBook Pro modelleri ise, 2.3 GHz’e kadar çıkabilen 4 çekirdek Core i7 işlemci ile 1 GB’lık video hafızasıyla yüksek performans gerektiren oyunlar, profesyonel görüntü düzenleme ve grafik odaklı uygulamalar için ideal olan AMD Rodeon HD grafik işlemcisi ile çalışıyor.

MacBook Pro; sahip olduğu entegre FaceTime HD kamera sayesinde önceki nesil kameraların üç katı kadar çözünürlük sağlayarak, görüntülü çağrıların geniş ekranda ve net gerçekleştirilmesini mümkün kılıyor. Apple tarafından geliştirilen yenilikçi FaceTime görüntülü konuşma yazılımı ile bu yeni kamerayı kullanan tüm yeni MacBook Pro modelleri, yüksek çözünürlükte, diğer Intel tabanlı Mac, iPhone 4 ve iPod touch ürünleriyle standart çözünürlükte görüntülü konuşma yapabiliyor.

Hayatın en keyifli yanlarını buluşturan yeni iLife11
Her Mac, dünyanın en gelişmiş işletim sistemi olan Mac OS X Snow Leopard ve harika fotoğraflar, filmler, şarkılar üretmek ve paylaşmak için yaratıcı uygulamaları kapsayan iLife paketi ile birlikte geliyor.

iLife11, fotoğraflar arasında gezinmeyi, onları düzenlemeyi ve paylaşmayı kolaylaştıran hayranlık uyandırıcı tam ekran görüntüler sunan iPhoto, amatör çekim videoları sinematografik fragmanlara çeviren güçlü ve kolay kullanımlı iMovie, sevilen müzikleri hem çalma hem de yaratma yollarına sahip GarageBand programlarını içeriyor.

MacBook Pro Fiyatları

MacBook Pro 13?

MacBook Pro 15?

MacBook Pro 17?

2.3 GHz/i5/320 GB

1.599 $ + KDV

2.0GHz/i7/750GB

2.849 $ + KDV

2.2GHz/i7/750 GB

3299 $ + KDV

2.7 GHz/i7/500GB

1.999 $ + KDV

2.2GHz/i7/750GB

2849 $ + KDV


*Tavsiye edilen KDV hariç, taksitli, son kullanıcı fiyatlarıdır.

Tasarım harikası yekpare kasası, yüksek geri dönüşümlü alüminyum plaka ile civa ve arsenik içermeyen enerji tasarruflu arkadan aydınlatmalı LED ekranı ile en çevreci bilgisayar özelliğine de sahip MacBook Pro’lar 6 Nisan’da tüm Apple Premium Reseller Mağazalarında.

Apple Premium Reseller Mağazaları

İSTANBUL- Artı Şişli ? Lydia M1 Meydan ? Lydia Palladium ? Pupa Caddebostan ? Troy Kanyon? Troy Nişantaşı City’s ? Pupa İstinye Park ? Pupa Akmerkez
ANKARA – Neo Panora ? Neo Cepa
İZMİR – Apex Agora II
BURSA – Negoa Korupark
GAZİANTEP – elmacıpazarı Sankopark
ADANA – elmacıpazarı
BODRUM ? Gümüş Elma

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER