Teknoloji

Apple’ın 16 inç MacBook Pro klavyesinde yaptığı değişiklik doğrulandı

16 inç macbook pro
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple’ın yeni 16 inç MacBook Pro ile getirdiği en büyük değişikliklerden bir tanesi de klavye olmuştu. Son yıllarda Apple’ın dizüstü bilgisayarlarında kullanılan kelebek klavye mekanizması azımsanmayacak miktarda şikayet toplamıştı. Apple da geçmişte kullandığı, daha sağlam görünen makas tarzındaki düğme yapısına geri dönüş yaptı. iFixit’in söküm işlemi de bunu doğruluyor.

iFixit tarafından gerçekleştirilen 16 inç MacBook Pro söküm işlemi, Apple’ın 2015’te Magic Keyboard klavyelerde kullandığı mekanizmayla neredeyse tamamen aynı olduğunu ortaya çıkardı.

16 inç MacBook Pro’daki tuşlar, Magic Keyboard klavyedeki tuşlarla o kadar aynı ki, iFixit’in hazırladığı çalışmada iki ürünün tuşlarının birbiriyle değiştirilebileceği belirtiliyor. Bu değişiklik, Apple ve müşterileri arasında kelebek mekanizmalı tuşların kullanıldığı klavyelerle ilgili olarak yıllardır süren tartışmaların ardından geldi. Apple, kelebek klavye mekanizmasını daha iyi ve güçlü hâle getirmek için birkaç kez  değişiklik yapmıştı. Ayrıca şirket, bu klavyelerde problemlerin olduğunu kabul etmiş ve bazı dizüstü bilgisayarları için uzatılmış garanti programı sunmuştu.

iFixit, yeni tuşların basıldığı zaman daha derine inebildiğini söylüyor, bunun 0.5 mm civarında olduğunu da belirtiyor. Aynı zamanda tuş başlıklarının da gövdeye daha yakın olan kelebek klavye tuşlarına göre 0.2 mm daha kalın olduğunu da ekliyor. Söküm işlemi, tuş başlarını düğmelere tutturan klipslerin de güçlendirildiğini, böylelikle gerektiğinde bunları çıkarmanın ya da değiştirmenin daha kolay olacağını dile getiriyor.

İLGİLİ HABERLER