Manşetler

Apple’ın 12 Eylüldeki etkinlik için hazırladığı pankart yeni iPhone 5’in uzun ekranını işaret ediyor

Apple’ın 12 Eylülde gerçekleştireceği ve büyük ihtimalle yeni iPhone 5’i tanıtacağı basın toplantısına iki gün kala etkinlik mekanına asılan pankart tartışma konusu oldu. İlk bakışta rengarenk bir arka plan ve bunun üstüne yerleştirilmiş beyaz renkli Apple logosundan başka bir şey dikkat çekmiyor. Ancak arka plana biraz daha ayrıntılı baktığınızda iOS’te yüklü gelen Apple uygulamalarına ait kısayol tuşlarının renklerinden oluştuğunu göreceksiniz.

CultofMac sitesi tayfası bu pankarta biraz daha dikkatli bakmış ve hangi uygulama kısayollarının kullanıldığını ortaya çıkarmış. Siteye göre Apple’ın pankartta ikonların uzatılmış görsellerine yer vermesinin sebebi yeni iPhone 5’in büyüyen ekranı. Yeni iPhone’un 4 inç’lik, 16:9 en boy oranlı bir ekranla gelmesi bekleniyor. Hiç şüphesiz bu ekran özellikle video izleme keyfini daha da artıracaktır. Bunun dışında ana ekrana da beşinci bir uygulama kısayol satırının eklenmesine de vesile olacak gibi görünüyor.

Apple’ın çarşamba akşamı Türkiye saatiyle 8’de başlayacak olan basın toplantısıyla ilgili ayrıntıları Teknoblog’da bulacaksınız. Yeni iPhone ile hemen tanışmak isteyenleri buraya bekliyoruz.

İlgili >> CultofMac

İLGİLİ HABERLER