Manşetler

Apple’ın 12.9 inç ekranlı iPad Pro’sunda NFC, Force Touch, ekran kalemi bulunacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

apple-ipad-pro-sizinti-040515

Apple gerçekten daha büyük ekranlı bir iPad üzerinde çalışıyor gibi görünüyor. Üstelik bu yeni iPad Bluetooth ile çalışan ve basınç hassasiyetine sahip ekran kalemi, Force Touch ile girişi destekleme, USB-C konnektörü gibi çeşitli değişiklikler içerecek.

Apple’ın gelecekteki ürünleriyle ilgili planlarından haberdar bir kaynağın belirttiğine göre, şirket gerçekten de 12.9 inç ekranlı yeni bir iPad üzerinde çalışmalar yapıyor. Medya mensupları ve Apple tutkunları tarafından “iPad Pro” olarak adlandırılan bu cihazın ne zaman çıkacağı bilinmiyor, ancak bu ürünle birlikte iPad serisi yeni özelliklerle tanışacak gibi görünüyor.

Söz konusu kişi Apple’ın 12.9 inç’lik yeni iPad’de NFC radyo yongasına yer vereceğini belirtiyor. Bu NFC yongasının Apple Pay ile dokundurarak ödeme yapmaya izin verip vermeyeceği bilinmiyor, ancak Apple’ın NFC’ye yer vermesinin temel nedeni ekran kalemi gibi aksesuarları kolaylıkla eşleştirmek olabilir.

Ayrıca kaynak bu büyük boyutlu iPad’in iyileştirilmiş dokunma gecikmesine sahip yeni bir dokunmatik ekran barındıracağını da belirtiyor. Bunun Apple’ın cihazla birlikte sunacağı yeni Bluetooth ekran kalemi kullanırken deneyimi artıracağı dile getiriliyor.

Bu arada AppleInsider sitesinin bir kaynağı, Apple’ın ekran kaleminin Bluetooth ile bağlanacağı ve basınç hassasiyetli girişleri destekleyeceğini belirtiyor.

Ekranın parmak uçları tarafından uygulanacak basıncı da ayırt edeceği belirtiliyor, bu durum Apple’ın daha önce MacBook ve MacBook Pro dizüstü bilgisayarlarının izleme dörtgenlerinde ve Apple Watch’un ekranında sunduğu Force Touch teknolojisini iPad Pro’da da sunacağını gösteriyor. Bu arada aynı özellik muhtemelen Apple’ın iPhone 6s akıllı telefonlarında da olacak.

Bunlara ek olarak Apple’ın yeni ve daha büyük ekranlı iPad’inin USB-C girişi barındıracağı da söyleniyor. Ancak bunun ikinci bir bağlantı seçeneği mi olacağı, yoksa mevcut iPad’lerde bulunan Lightning portu yerine sadece buna mı yer vereceği bilinmiyor. iPad Pro’ya ait olduğu öne sürülen çeşitli kılıf tasarımlarında iki adet port açıklığı dikkat çekiyor, bu da Apple’ın hem USB-C hem de Lightning portlarına yer vereceğini gösteriyor.

Son olarak iPad Pro’nun yeni nesil A serisi işlemci barındıracağı da söyleniyor. Mevcut üst sınıf model olan iPad Air 2’de A8X işlemci bulunuyor. Bu işlemci iPhone 6 ve iPhone 6 Plus’ta bulunan A8 yongasının biraz daha güçlendirilmiş versiyonu olma özelliğini taşıyor.

İLGİLİ HABERLER