Manşetler

Apple’ın 11.6 inç’lik MacBook Air çıkaracağına dair dedikodular artıyor

Apple’ın 11.6 inç’lik yeni bir MacBook Air modeli çıkaracağına dair dedikodular giderek alevleniyor. Öte yandan yurtdışındaki mevcut MacBook Air stokları da giderek erimekte. ABD’de faaliyet gösteren Best Buy ve Amazon.com gibi büyük mağazalardan da Apple’ın ek parti ürünlerin dağıtımını 12 Ekim’e kadar askıya aldığına dair haberler geliyor.

Normalde bu tür gecikmeler Mac’in yenilenerek tekrar karşımıza çıkacağına dair bir kanıt sayılabilir. Ekim ayının başından ortasına kadar geçen süre Apple’ın yeni donanım güncellemeleriyle karşımıza çıktığı döneme denk geliyor. Geçtiğimiz sene iMac ve yekpare MacBook dizüstü bilgisayarlar bu zamanlarda tanıtılmıştı.

11.6 inç’lik MacBook Air dedikoduları geçtiğimiz Temmuz ayından beri süregeliyor. Daha ince ve daha göz alıcı bir versiyonla karşımıza çıkacağı tahmin edilen yeni MacBook Air’da Intel’in ultra-düşük voltajlı i-serisi işlemci taşıyacağı tahmin ediliyor. Henüz doğrulanmasa da bu cihazın yekpare MacBook tasarımına bağlı olarak yaklaşık 1125 gramlık ağırlığa sahip olacağı söyleniyor. 11.6 inç’lik MacBook Air dedikoduları doğru olsun ya da olmasın, Apple’ın bu dizüstü bilgisayarı güncellemesi için zaman geldi de geçiyor bile. Kaynakların iddiasına göre yeni bir modelin hazırlıkları yapılıyor ve bu ay içinde olmasa bile önümüzdeki Ocak ayında iLife 2011 paketiyle birlikte tanıtılacağı tahmin ediliyor.

İlgili – Apple Insider

İLGİLİ HABERLER