Teknoloji

Apple’dan satın alınacak kulaklık jaklı iPhone kalmadı

iphone 6s
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple dün tanıttığı iPhone Xs, iPhone Xs Max ve iPhone XR ile birlikte sadece iPhone X’un satışını bırakmakla kalmadı. Aynı zamanda yeni telefonlar tanıtılıncaya kadar satışta olan iPhone 6s ve iPhone SE modelleri de Apple’ın web sitesinden tamamen kaldırıldı. Böylelikle kulaklık jakı taşıyan iPhone’ların satışının sonu gelmiş oldu. En azından Apple’dan böyle bir akıllı telefon satın almak bundan böyle mümkün olmayacak.

Satışa çıktığından bu yana beklenenden daha düşük sattığına dair dedikodular sürekli ortalıkta dolaşsa da, Apple’ın kazanç raporları iPhone X’un gerçekten iyi sattığını gösteriyor. Apple CEO’su Tim Cook geçtiğimiz şubat ayında, iPhone X’un tahminlerini geçtiğini ve kasım ayında piyasaya çıktığından beri en çok satılan iPhone olduğunu kaydetmişti.

iPhone Xs, Xs Max ve iPhone XR’ın çıkışıyla birlikte Apple’ın ürün serisinden iPhone X‘u kaldırması mantıklı görünüyor. iPhone SE ve iPhone 6s’in de kaldırılmasıyla birlikte Apple’dan ucuz iPhone satın almak isteyenlerin elinde tek seçenek olarak iPhone 7 kalıyor. Bu telefon da Apple’ın web sitesinden 4999 TL’den başlayan fiyatlarla sunuluyor.

iPhone X’un devamı niteliğindeki iPhone Xs’in çıkışıyla birlikte, Apple’ın iPhone’un 10. yılına özel olarak çıkardığı telefonun da piyasada kalmasının pek bir anlamı kalmamıştı. Elinde iPhone X bulunanlar, Apple’ın sadece bir yıl sattığı özel bir telefona sahip olmanın ayrıcalığını hissedebilirler.

iPhone X, sektörde çentik tasarımının kapısını açmış, aynı zamanda Face ID yüz tanıma sistemine sahip ilk iPhone olmuştu. Aynı zamanda kullanıcı arayüzünde dokunmatik hareketlerle gezinme imkanı sunan ilk Apple akıllı telefonu da olmuştu.

Apple’dan satın alınacak kulaklık jaklı telefonun kalmaması ise bazı kullanıcıların hoşuna gitmeyecektir. Üstelik yeni satılacak iPhone’ların kutusundan Lightning – 3.5mm kulaklık jakı adaptörünün çıkmayacak olması da, geleneksel kulaklık bağlantısını sevenleri daha da üzecektir.

İLGİLİ HABERLER