Teknoloji

Apple’dan OS X için iTunes, Thunderbolt ve AirPort güncellemeleri

Yeni donanım ürünlerini tanıtan Apple OS X ve iOS uygulamalarını da bu donanımlara uyum sağlayacak şekilde güncelliyor. OS X için Thunderbolt Yazılım Güncellemesi 1.2 yayınlandı. 203 KB’lık boyuta sahip olan bu küçük güncelleme ile Apple’ın yeni Thunderbolt-Gigabit Ethernet Adaptörü desteklenir hâle geliyor.

Bir diğer güncelleme olan Mac için AirPort İzlencesi 6.1 de 21.59 MB’lık büyüklüğe sahip ve şirketin yeni ürünü AirPort Express‘in OS X cihazları tarafından desteklenmesine olanak sağlıyor. Ayrıca Apple markalı bağlantı istasyonunun IPv6 kullanmasını olanaklı hâle getiriyor. Bir başka yazılım güncellemesi de iTunes’tan. iTunes 10.6.3 ile birlikte Apple’ın multimedya yazılımı Mountain Lion desteği kazanıyor. Tüm güncellemelerle birlikte gelen yenilikleri aşağıda liste hâlinde bulabilirsiniz. Güncellemeleri yüklemek için Mac bilgisayarınızın Yazılım Güncelleme aracını çalıştırmanız yeterli.

iTunes 10.6.3

– iTunes’un, iBooks ders kitabı içeren bir iPad’i (1. nesil) eşzamanlarken yanıt vermez duruma gelmesine neden olan bir sorunu düzeltir
– Bir aygıtla eşzamanlanan fotoğrafların beklenmedik sırada görünmesine neden olan bir sorunu giderir
– iTunes’un aygıtta yaratılan listeleri beklenmedik şekilde silmesine neden olan bir sorunu çözer
– iTunes’un aygıttaki uygulamaları beklenmedik şekilde silmesine neden olan sorunları giderir
– Genel performansı ve güvenilirliği artırır

Thunderbolt Yazılım Güncelleme 1.2

Apple Thunderbolt – Gigabit Ethernet adaptörü desteği ekler.

AirPort İzlencesi 6.1

Wi-Fi ağınızı ve AirPort Express, AirPort Extreme ve Time Capsule dahil olmak üzere AirPort baz istasyonlarınızı ayarlamak ve yönetmek için AirPort İzlencesi’ni kullanın. Wi-Fi ağınız ve aygıtlarınız hakkındaki genel bilgileri grafik şeklinde görün. Baz istasyonu ve ağ ayarlarını değiştirin veya güvenlik modları, kablosuz iletişim kanalları ve daha fazlası gibi ileri düzey özellikleri yönetin.

İlgili – Apple (1)
İlgili – Apple (2)

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER