Teknoloji

Apple’dan Mac Pro için SSD seti, 16 inç MacBook Pro için yeni GPU seçeneği

Apple'ın bilgisayarı Mac Pro'nun performans sınırı görüldü

Apple, Mac Pro için bir SSD seti satmaya başladı. Böylelikle üst sınıf masaüstü bilgisayara daha fazla depolama alanı eklemek isteyen müşterilere izin veriliyor. Apple’ın belirttiğine göre bu set sayesinde bilgisayara 8 TB’ye kadar depolama alanı eklenebiliyor.

Eklenen depolama birimi makinenin mevcut SSD sürücüsünün yerini alıyor. Bu nedenle SSD seti, zaten yüksek kapasiteli bir SSD seçip daha fazla kapasite eklemek isteyenlerden daha çok, 256 GB ve bunun gibi daha küçük bir SSD seçeneği tercih etmiş olanlar için ideal görünüyor.

Mac pro sahipleri üçüncü taraf bileşenler satın alarak depolama alanlarını daha da genişletebilirler. Ancak bu genişleme sırasında SSD’nin doğrudan değiştirilmesi yerine PCIe yuvasının kullanımı zorunlu tutuluyor. Apple ise ilk kez makinenin SSD’sini yükseltmek için resmi bir araç sunuyor.

Her ne kadar Mac Pro genişlemeye ve özelleştirmeye uygun bir makine olarak tasarlanmış olsa da, Apple’ın böyle bir araç seti çıkarması şaşırtıcı sayılır. Çünkü Apple genellikle insanların cihazlarının konfigürasyonlarıyla oynamasına pek sıcak yaklaşmaz. Çıkarılan araç setleri ise doğrudan müşteriler tarafından kullanılabiliyor. Gerekli yönergeler Apple’ın web sitesinde bulunabiliyor.

16 inç MacBook Pro için AMD Radeon 5600M seçeneği

Bu arada Apple, Mac tarafında bir başka güncelleme daha getirdi. 16 inç MacBook Pro için yeni bir GPU seçeneği getirildi. Bu modelde AMD Radeon Pro 5600M’e kadar yükseltme imkanı sunuluyor. Ancak bu yeni üst sınıf seçenek, mevcutta sunulandan dikkate değer oranda daha yüksek oluyor. Satın aldığınız MacBook Pro’ya bağlı olarak 8 GB HBM2 belleğe sahip AMD Radeon Pro 5600M, toplam maliyeti 5600 TL artırıyor.

5600M, AMD Radeon Pro 5500M’in güncellenmiş versiyonu. İkinci GPU, daha önce 16 inç modelde sunulan en yüksek GPU seçeneğiydi. Her ikisi de 8 GB bellekle sunuluyor, ancak 5600M daha hızlı olan HBM2 belleğe sahip. 5500M’de ise GDDR6 bellek bulunuyor. Apple, yeni GPU seçeneklerinin 4 GB GDDR6 RAM’li 5500M ile konfigüre edilmiş modele göre yüzde 75 daha yüksek performans sağlayacağına dikkat çekiyor.

İLGİLİ HABERLER