Eğlence

Apple’dan iTunes’a akışkan medya desteği: iTunes Replay

itunes-logo-250-x-199Apple şu sıralar  iTunes ile bağlantılı şekilde çalışacak isteğe-göre-video servisi üzerinde çalışıyor. AppleInsider sitesinin haberine göre bu servisle birlikte iTunes’tan satın alınan filmler ve TV dizileri cihaza indirilmeden akışkan medya şeklinde kişisel cihazlarda oynatılabilecek. “iTunes Replay” adı verilen bu servis ile birlikte kullanıcılar kendi bilgisayarlarındaki depolama alanından da tasarruf etmiş olacaklar.

Özellikle kısıtlı depolama kapasitesi bulunan iPhone, iPod touch ve Apple TV gibi cihazlar bu servisin yararlarını fazlasıyla görecek. Bu gibi cihazlardan içerik seyretmek için artık bilgisayarı aracı olarak kullanma ihtiyacı da ortadan kalkacak.

Amazon ve Netflix de benzer servisleri sunuyor, ancak DRM zorunlulukları nedeniyle kullanıcılar içeriği oynatmada birtakım kısıtlamalarla karşılaşıyor. Ancak Apple cihazlarına DRM aracı ilave ettiği için kullanıcılara daha fazla esneklik tanıyor. Apple’ın en son patent uygulamalarından birisi iPhone ve iPod touch üzerinde iTunes kütüphanesindeki içerikleri oynatma üzerindeydi. Bu patent gerçeğe dönüşürse kullanıcılar evdeki bilgisayarlarında yüklü olan iTunes’un kütüphanesindeki içerikleri hareket halindeyken mobil cihazları üzerinden dinleyebilecek veya izleyebilecek.

İlgili — Apple Insider

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER