Eğlence

Apple’dan İstanbul Maratonu’na hazırlananlara tavsiyeler

apple watch istanbul maratonu
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Anadolu yakasından Avrupa yakasına koşarak, ya da pek çok katılımcının yaptığı gibi yürüyerek geçme fırsatını bu sene de kaçırmak istemeyenler, 11 Kasım Pazar günü yapılacak İstanbul Maratonu için hazırlanıyor. Apple, bu maratona Apple Watch ile nasıl hazırlanılacağı ve Apple Watch’un maraton sırasında ne gibi imkanlar sunacağını detaylandırıyor.

Antrenmanlar daha sıkı çalışıyor

Koşu sırasında sizi motive edecek, koşu durumunuz ve performansınızla ilgili bilgilendirecek Apple Watch ile maratonda fark yaratabilirsiniz. Yakın zamanda Türkiye’de satışa sunulan Apple Watch Series 4 koşudan yüzmeye, antrenman alışkanlıklarınızı öğrenen ve ihtiyaç duyduğunuz tüm ölçümleri doğrudan bileğinizde gösteren bir antrenör olma özelliğini taşıyor. Apple Watch’unuzdaki Antrenman uygulamasında koşuyu seçtikten sonra kişisel hedefleri belirleyip koşacağınız mesafe, yaktığınız kalori, kalp atış hızı gibi birçok parametreyi takip edebilirsiniz.

watchOS 5 ile gelen yeni koşu özellikleri

Bu arada watchOS 5 güncellemesiyle birlikte Apple Watch’lara birtakım yeni koşu özellikleri geldi:

  • Tempo: Dış Koşu antrenmanında tempo uyarısı seçeneği bulunuyor. Önce bir tempo hedefi seçiyorsunuz. Sonra Apple Watch bileğinizde hissedeceğiniz bir dokunuşla seçtiğiniz temponun üstünde mi yoksa altında mı olduğunuzu size haber veriyor.
  • Periyodik hız: Koşu antrenmanlarınızda artık sadece ortalama hızınızı değil periyodik hızınızı da ölçebiliyorsunuz. Periyodik hızınızı bir önceki kilometreyi tamamlama sürenizi gösterir.
  • Kadans: watchOS 5 ile, koşu yaparken bir dakikada attığınız adım sayısını görebiliyorsunuz. Optimum kadansınızda koşmanız verimliliğinizi artırmaya ve sakatlanma riskinizi azaltmaya yardımcı oluyor.

Walkie-Talkie ile ekip arkadaşlarınızla konuşun

apple watch walkie-talkie

Koşu sırasında Apple Watch’u olan diğer ekip arkadaşlarınızla telefon aramalarından daha hızlı ve mesajdan daha kişisel mesajlar gönderebilir, yerinizi bildirebilir, onları motive edebilirsiniz.

Walkie-Talkie uygulaması, Apple Watch’u olan herkesle yepyeni ve bir o kadar da eğlenceli yollarla bağlantı kurmana olanak veriyor. Basın, konuşun. Dinlemek için bırakın.

Koşarken kaçırdıklarınızı yakalayın

apple watch podcast'ler

Koşu sırasında Apple Watch’unuzdan dinleyebileceğiniz Apple Music’teki 50 milyondan fazla şarkı veya Podcast’ler uygulamasından dinleyeceğiniz podcast’ler havaya girmenize yardımcı olacaktır. Kaçırdığınız bir radyo programını, sevdiğiniz bir DJ’in hazırladığı özel çalma listesini ya da bir psikoloğun motive edici konuşmasını yürürken veya koşarken dinlemek için seçebilirsiniz.

App Store ile hem zihninizi hem bedeninizi maratona hazırlayın

app store istanbul maratonu

Sizi hem maratona motive edecek hem de sonrası için sahalara hazırlayıp fit kalmanızı sağlayacak ve aynı zamanda sosyalleştirecek Nike+Run Club rehberli koşu uygulamasından Fitwell’e, Sweaters’tan Meditasyon’a; Apple Watch’unuzdan ya da iPhone’unuzdan takip edebileceğiniz uygulama seçeneklerine ulaşmak için App Store’daki “Gelecek maratona hazırlan” koleksiyonuna göz atabilirsiniz.

Peki ya zihniniz 10 kilometrelik İstanbul Maratonu’na hazır mı? Uygulamalar sayesinde koşuya birkaç gün kala konsantrasyonunuzu artırabilir, zihinsel dayanıklılığınızı en üst seviyeye taşıyabilirsiniz. Bunun için de Apple’ın özel olarak hazırladığı “Zihnini maratona hazırla” koleksiyonunda gezinebilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER