Teknoloji

Apple’dan iPhone X ve 13 inç MacBook Pro için servis programları

iphone x
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple bir çift yeni resmi servis programı başlattı. Şirket, bu tamir programı kapsamında iPhone X ve 13 inç Touch Bar’sız MacBook Pro‘da belirtilen sorunlara sahip tüketiciler için ücretsiz tamir imkanı sunuyor.

Öncelikle iPhone Xs, iPhone Xs Max ve iPhone XR’ın çıkmasının ardından satışı ve üretimi sonlandırılan iPhone X ile başlayalım. Bu cihaz sahipleri ekranın dokunmatik girişlere düzgün şekilde cevap vermemesi veya ekrana dokunulmamasına rağmen ekranın tepki vermesi gibi sorunlarla karşılaşıyor olabilir. Apple, bu durumlarla karşılaşan tüketiciler için ücretsiz ekran modülü değişimi gerçekleştirecek.

Apple, servis programından yararlanacak iPhone X sahiplerinin cihazlarını iCloud ya da iTunes üzerinden yedeklemelerini tavsiye ediyor.

13 inç Touch Bar’sız MacBook Pro’nun Haziran 2017 ve Haziran 2018 arasında satılan; 128 GB ya da 256 GB dahili SSD’li versiyonlarında ise veri kaybına ve sürücünün bozulmasına neden olabilecek bir sorun olduğu belirlendi.

Modelinizin bu servis programı kapsamına girip girmediğini Apple’ın ilgili sayfasından kontrol edebilir ve daha sonra sürücü değişimini ücretsiz şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Tabii ki, bundan önce diskteki tüm verilerinizin yedeğini almalısınız. Çünkü MacBook Pro’nuz size diski tamamen boş biçimde geri verilecek.

Her servis programında olduğu gibi Apple, etkilenmiş iPhone X’u veya 13 inç MacBook Pro’yu bir Apple Store’a ya da yetkili Apple teknik servisine götürmeyi tavsiye ediyor.

İLGİLİ HABERLER