Teknoloji

Apple’dan iPhone 4S’e sesli komutlarla çalışan dijital yardımcı: Siri

Siri adı verilen sesli kontrol sistemi hakkında çok şey söylendi ve nihayet bu sistemin iPhone 4S‘e gelişine tanık olduk. Siri sayesinde kullanıcılar iPhone’u konuşarak kontrol etme fırsatı bulacak.

Siri sesli kontrol sistemi oldukça kolay, düzgün ve doğal bir şekilde çalışıyor. Tabii, iPhone ABD orijinli bir cihaz olduğu için Siri de İngilizce konuşuyor. Bunun yanı sıra Fransızca ve Almanca desteği de mevcut. Belki ilerleyen sürümlerinde farklı dil desteklerini, hatta Türkçe desteğini de kazandığını görebiliriz. Apple’ın OS X Lion ve Voice Over gibi ürünlerinde Türkçe desteğini gördükten sonra Siri’de de böyle birşeyi beklemek herhalde yanlış olmaz.

Siri sayesinde telefonun alarmının kurulması, hava durumunub öğrenilmesi, yakındaki mekanların listelenmesi, arama yapılması, şarkı çalınması, yol tarifinin alınması gibi işlevler iPhone’a basit şekilde İngilizce sorular sorarak gerçekleştirilebiliyor. iPhone’da yüklü gelen dahili uygulamaların hemen hemen hepsi Siri desteğine sahip. Ayrıca hem Wi-Fi hem de 3G bağlantısı üzerindeyken kullanılabiliyor. Siri, Bluetooth kulaklıkları da destekliyor. Apple, kullanım kolaylığı açısından Siri’nina rayüzüne bir mikrofon ikonu da eklemiş.

Siri’nin sadece iPhone 4S’e özel bir özellik mi olduğu, yoksa iPhone 4 ve diğer cihazlar da bu özelliği kazanacak mı? Bu henüz netlik kazanmış değil. Siri’yle ilgili ayrıntıları aşağıdaki bağlantıda bulabilirsiniz.

İlgili – Apple Siri

iPhone 4S ile ilgili tüm detaylara iPhone 4S portalı üzerinden ulaşabilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER