Manşetler

Apple’dan iOS 6 ile birlikte güdümlü erişim özellikleri: Guided Access

iOS cihazlarının kullanıcı kitlesi oldukça geniş. Sadece yetişkinler değil, çocuklar veya engelli kişiler de iOS cihazlarını kullanıyor. Apple da bunun farkında ve bu alanda kullanıcı deneyimini artırmak için Guided Access (Güdümlü Erişim) özelliğini duyurdu.

Guided Access özelliği iOS 6 ile birlikte gelecek ve kullanıcılara cihazlarını farklı yöntemlerle kullanma fırsatı sunacak. Bununla birlikte sadece engelli kullanıcılar için değil, diğer kullanıcılar için de yararlı olabilecek bazı özellikler barındıracak. Bunların arasında çocuklarınızın e-postalarınızı yanlışlıkla silmesini önleyecek, kullanıcı arayüzünün bazı bölümlerini devredışı bırakma özelliği de bulunuyor.

Guided Access özelliği cihaz sahiplerine, ebeveynlere, aile veya arkadaşlara işletim sisteminin belirli bölümlerini neyin kullanılabileceği veya neye ihtiyaç olunduğuna bağlı olarak kontrol etme izni veriyor. Bu özellik Apple tarafından sıkı bir şekilde kontrol edilmekle birlikte kullanım türleri sınırsız gibi görünüyor. iOS kullanıcıları Guided Access özelliği sayesinde ana ekran tuşunu devredışı bırakıp uygulamadan çıkılmasını engelleme gibi bir işlev bile kazanabiliyor. Bu çocuğu olan aileler için güzel bir özellik sayılabilir.

Apple WWDC 2012 açılış toplantısıyla ilgili detayları canlı anlatım sayfamızda bulabilirsiniz. iOS 6 ile ilgili diğer yenilikler de iOS 6 yenilikler yazısında yer alıyor.

İlgili – Apple

 

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER