Teknoloji

Apple’dan iOS 14.8, macOS 11.6 ve diğer güncellemeler

ios 14.8

Büyük etkinliğinden bir gün önce Apple; iOS 14.8, iPadOS 14.8, watchOS 7.6.2 ve macOS Big Sur 11.6 güncellemelerini yayınladı.

Yayınlanan bu dört güncelleme küçük çapta güncellemeler ve her biri dikkate değer yeni özellikler eklemiyor. Ancak her biri önemli güvenlik düzeltmeleri barındırıyor. Bu nedenle Apple, kullanıcılara bunları mümkün olduğu kadar kısa sürede yüklemelerini tavsiye ediyor.

Bu güncellemeler genel olarak iki sorunu ele alıyor. Bunlardan biri iOS, iPadOS ve macOS’taki CoreGraphics çerçevesiyle ilgiliyken, diğeri Apple’ın WebKit tarayıcı motorundan kaynaklanıyor. Her iki durumda da şirket, güvenlik açıklarının rastgele kod yürütmek için aktif olarak istismar edilmiş olabileceğine dair yayınlanan en az bir rapordan haberdar olduğunu söylüyor.

Bir iPhone veya iPad’de, cihazınızda Ayarlar uygulamasını açıp “Genel”e ve ardından “Yazılım Güncelleme”ye dokunarak iOS 14.8 ve iPadOS 14.8 güncellemesini elle yükleyebilirsiniz. Diğer yandan macOS’te ise Sistem Tercihleri menüsünü açıp, ardından “Yazılım Güncelleme”yi tıklayarak güncellemeyi yüklemeye başlayabilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER