Manşetler

Apple’dan iOS 13 ve iPadOS public beta sürprizi

ios 13 beta iphone xr

Apple iOS 13 ve iPadOS konusunda kendisini o kadar rahat hissediyor olmalı ki, her iki işletim sistemi için public beta sürümlerini söz verdiği zamandan daha önce yayınladı.

WWDC 2019’da Apple, yeni mobil işletim sistemlerinin public beta sürümlerinin temmuz ayında çıkacağını açıklamıştı. Şirket, sözünden erken davrandı ve iOS 13 public beta ve iPadOS public beta sürümlerini yayınladı. Apple’ın public beta programı meraklı kullanıcılara iOS 13 ve iPadOS ile gelen yenilikleri mevcut iPhone ve iPad’lerinde test etme imkanı sunuyor.

iOS 13 ile birlikte birçok değişiklik geliyor. iPadOS de onun üstüne iPad’lere özel ek yenilikler getiriyor. Apple, her iki yazılım platformu arasına bu yıl bir sınır çizip birbirinden ayırmayı uygun gördü.

Apple, 3 Haziran’da WWDC 2019 açılış toplantısının hemen ardından iOS 13 ve iPadOS’in ilk beta sürümlerini geliştiriciler için yayınlamıştı. Biz de iOS 13 ve iPadOS işletim sistemlerine hızlı birer bakış atmıştık.

Koyu Mod en büyük değişiklik oluyor. Onun sayesinde Apple’ın ön yüklü olarak sunduğu uygulamalarda beyaz arka planı siyah veya koyu gri renklerle değiştirebiliyorsunuz. Bu özellikle geceleri, karanlık ortamlarda telefonu kullanırken yararlı oluyor.

iOS 13 ile birlikte QuickType klavyenin yerini QuickPath adlı klavye alıyor. Bu özellik sayesinde Android klavyelerinde olduğu gibi parmağınızı klavyeden kaldırmayıp sürükleyerek yazı yazmanıza izin veriyor. Büyük ekranlı iPhone’lar için bu özellik epey kullanışlı olacaktır.

Bul adlı yepyeni bir uygulama da iOS 13 ve iPadOS public beta sürümünü yükleyenleri bekliyor. Bu uygulama Arkadaş Bul ve iPhone’umu Bul uygulamalarını tek bir uygulamada birleştiriyor. Fotoğraflar uygulamasında düzenleme araçları yeniden elden geçiriliyor. Ayrıca fotoğrafların ve videoların organizasyonu için yeni bir düzen getiriliyor.

Memoji çıkartmaları da iOS 13 ve iPadOS’in yenilikleri arasında bulunuyor. Özelleştirilmiş karakterlerin birçok farklı çıkartmasını Mesajlar uygulamasında veya diğer uygulamalarda kullanabilirsiniz. Memoji çıkartmaları TrueDepth kamera sistemi barındırmayan daha eski model iPhone’larda da kullanılabiliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER