Teknoloji

Apple’dan eski MobileMe kullanıcılarına depolama alanı daraltma uyarısı

Daha önce bir MobileMe kullanıcıysanız ve Apple’ın iCloud’a geçiş kapsamında sunmuş olduğu 20 GB’lık ücretsiz depolama alanı fırsatından yararlandıysanız, Apple’ın bu uyarısını dikkate alın. Şirket eski MobileMe üyelerine bilgilendirme iletileri göndermeye başlayarak 30 Eylül tarihi itibariyle depolama kapasitelerinin 5 GB’ye düşeceğini haber verdi. Bu, şu an 20 GB’lık alanın keyfini ücretsiz olarak süren kullanıcılar için bir dönemin sonu demek.

Başlangıçta eski MobileMe kullanıcılarının ekstra iCloud depolama alanı fırsatından 30 Temmuz tarihine kadar yararlanması planlanmıştı, ancak Apple bu tarihi kısa bir süre önce 30 Eylüle ötelemişti. iCloud hesaplarında 5 GB’den daha az bir hacmi tüketen eski MobileMe kullanıcılarının bir şey yapmalarına gerek yok, onlar farkında olmadan hesapları 5 GB ile sınırlanacak. Ancak aksi durumdaki kullanıcıların otomatik iCloud yedekleme prosedürleri duracak, iCloud hesabına daha fazla içerik eklemej mümkün olmayacak. Neyse ki, hiçbir içerik veya dosya otomatik olarak silinmeyecek. Bu durumdaki iCloud kullanıcılarının ya fazla içeriği boşaltması ve yer açması ya da daha fazla depolama alanı satın alması gerekecek.

Ek alan satın almak isteyenler için şirketin sunduğu fiyatlara baktığımızda 10 GB için 20 dolar, 20 GB için 40 dolar ve 50 GB için 100 dolarlık yıllık ücretler isteniyor. Satın alınan bu ek alanlar mevcut 5 GB’lık ücretsiz alanın üzerine ekleniyor. Yani yıllık 40 dolar verip 20 GB’lık ek alan satın almış bir kullanıcının iCloud web alanı 25 GB’ye çıkıyor. Apple’ın söylediğine göre kullanıcıların büyük bir kısmı 5 GB’lık ücretsiz alandan daha fazlasını tüketmiyor.

İlgili >> CNET

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER