Manşetler

Apple’dan bu yılın sonuna doğru beklenen iPad 3’ü ucuza getirme amaçlı çalışmalar

Apple gelecek nesil iPad’in üretimi için çeşitli parça tedarikçileriyle anlaşmalar imzalamaya başladı. DigiTimes’ın çevreden edindiği bilgilere göre, teknoloji devi bu yılın sonuna doğru pazar lideri tabletinin yeni bir versiyonunu çıkarmaya hazırlanıyor.

Tayvan merkezli teknoloji endüstrisindeki kaynaklara dayanan bu haberde aralarında Novatek Microelectronics, Richtek Technology, Capella Microsystems ve Integrated Memory Logic adlı şirketlerin de bulunduğu Tayvan merkezli bileşen üreticileri iPad 3 için entegre devrelerin üretimine katılma hakkı elde edecek. Apple’ın gelecek iPad versiyonunun yüksek profilli bir “Pro” modeli olacağına dair önceki spekülasyonların aksine DigiTimes, Apple’ın Tayvanlı tedarikçilerden daha düşük maliyetli parçalar tedarik ederek yılın ikinci yarısında rakipleri tarafından çıkarılacak bir dizi tablet bilgisayarla rekabet etmeyi amaçlıyor.

Daha mantıklı bir senaryo ise, Apple’ın gelecek nesil tablette beklenen Retina ekranın maliyetini dengelemek için daha ucuz bileşenlere yer vereceği şeklinde. Bu şekilde bir hamle Cupertino merkezli şirkete gelecek nesil iPad’i mevcut iPad 2 fiyatlarıyla sunma şansı verecektir. Apple’ın yeni iPad’ini önümüzdeki sonbaharda iPhone 5 ile birlikte piyasaya sürebileceği tahmin ediliyor.

İlgili – DigiTimes

İLGİLİ HABERLER