Teknoloji

Apple’dan ayrılan Mark Papermaster’ın yeni durağı Cisco

Yanda fotoğrafını görmüş olduğunuz kişiyi tanımamanız normal. Pek fazla ön planda olan birisi değil. Ancak teknoloji dünyasında çeşitli olaylarla gündeme gelmiş bir kişilik O… Mark Papermaster’dan bahsediyoruz.

Mark Papermaster eski bir IBM yonga tasarımcısıydı. İki sene önce olaylı bir şekilde Apple’a transfer oldu. IBM bu geçişe fazlasıyla içerlemişti. Ancak Papermaster’ın Apple macerası da sadece 16 ay sürmüştü. iPhone 4’ün anteninde yaşanan problemlerden dolayı mı, yoksa kendisinin Apple geleneklerine ayak uyduramamış olmasından mı, ayrılışının gerçek nedeni tam olarak bilinmiyor.

Ancak gelen son haberler Mark Papermaster’ın geri dönüşünü müjdeliyor. Bu sefer başka bir devde… Papermaster Cisco’nun Silikon Anahtarlama Teknoloji Grubu’na başkan yardımcısı sıfatıyla atandı. Papermaster burada Cisco’nun ağ anahtarlarını güçlendiren yongaların geliştirilmesinden sorumlu olacak. Böylelikle Papermaster bir nebze olsun eski IBM günlerine geri dönüş yapmış olacak ve Steve Jobs’un ensesindeki nefesinden uzak olacaktır.

İlgili – PC World

İLGİLİ HABERLER