Bilim

Apple’dan App Store’daki koronavirüs ile ilgili uygulamalara kısıtlamalar

apple m4 mac

App Store’da güvenilir sağlık ve emniyet bilgilerinin yer aldığını garanti almak amacıyla Apple, koronavirüs odaklı uygulamalar için gereksinimleri sıkılaştırıyor. TechCrunch‘ın haberine göre şirket, cumartesi günü geliştirici blogunda bir yazı paylaştı. Bu yazda virüs ile ilgili uygulamalar için ön inceleme sürecinin detayları veriliyor.

“Veri kaynaklarının saygın olmasını ve bu uygulamaları sunan geliştiricilerin devlet kurumları, sağlık odaklı STK’lar, sağlık konularında derinden yetkilendirilmiş şirketler ve tıbbi veya eğitim kurumları gibi tanınmış kuruluşlardan gelmesini sağlamak için uygulamaları büyük bir önemle değerlendiriyoruz.” şeklinde ifade geçiyor yazıda. “Yalnızca bu tanınmış kuruluşlardan birinin geliştiricileri COVID-19 ile ilgili bir uygulama sunmalıdır.”

Ayrıca Apple, COVID-19 veya koronavirüs konulu eğlence uygulamalarını ve oyunları da engelliyor.

Geliştiriciler, COVID-19 ile ilgili uygulamalarını App Store’a gönderirken, süreci hızlandırmak amacıyla “zamana duyarlı olay” seçeneğini tercih etmeliler. Bu sayede kriz zamanında bu uygulamaların incelenme süreci hızlanacaktır. Bu arada yazıya göre, salgınla ilgili uygulamalar geliştiren kâr amacı gütmeyen organizasyonlar ve devlet kuruluşlarından geliştirici üyelik ücreti alınmayacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER