Manşetler

Apple’dan açıklama: “iPhone 4’ü farklı şekilde tutun ya da kılıf alın”

iPhone 4’ün yaşadığı sinyal problemi bu telefonu büyük bir heyecanla kullanmaya başlayanların canını fazlasıyla sıktı. Ayrıca bu telefonu almaya hevesli olanları da tekrar düşünmeye sevketti. Meseleyi hatırlatacak olursak, kenarını saran metal bantların anten görevi gördüğü yeni iPhone’un sol alt köşesini kavradığınızda eliniz bu köşede yer alan boşluğu köprüleme vazifesi görüyor, bu da sinyal seviyesinin düşmesine neden oluyor.

Apple’ın konuya getirdiği yaklaşım ilginç. Şirket bunun bir yazılım ya da üretim problemi olduğunu kabul etmiyor, tüm problemin telefonun yanlış tutulmasından kaynaklandığını söylüyor. Buna çözüm olarak ise telefonun başka şekilde tutulmasını ya da iPhone 4’ler için çıkarılan kılıflardan kullanılmasını öneriyor.

Apple’ın resmi açıklaması aşağıdaki gibi:

Herhangi bir telefonu kavramak antenin performansında biraz düşüş yaratır, antenin konumuna göre telefonun bazı noktalardan tutulması sinyal seviyesini daha da kötüleştirebilir. Bu her mobil telefonun yaşayabileceği birşeydir. Eğer iPhone 4’ünüzde böyle bir sorun yaşıyorsanız, telefonu sol alt köşesinden kavramayın, ya da telefonun etrafını çevreleyen metal bandı tamamen kaplayan bir kılıf kullanın.

Apple’ın bu açıklaması gerçekten çılgınca. Apple problemin telefonun tutuluş yönteminden kaynaklandığını ve çözümünün ise bu alışkanlığı değiştirmek ya da yeni bir kılıf almak olduğunu söylüyor. Aslında iPhone 3G ve iPhone 3GS’te de benzer problemlerin yaşandığı söyleniyordu. Bu açıdan bakarsak sinyal girişimi engellenemeyen bir problem, ancak burada kötü tasarımdan ötürü ortaya çıktığına inandığımız bir sorun bulunuyor. Telefonu tutuş biçimi değiştirilemeyeceğine göre yapılacak en akıllı iş kılıf alıp kullanmak gibi görünüyor. Ya da iPhone 4’ten vazgeçmek…

İLGİLİ HABERLER