Teknoloji

Apple’dan 368 milyon dolar tazminat almaya hak kazanan VirnetX yeni bir dava daha açtı

Geçen haftanın başlarında Apple’ın VirnetX adlı bir şirkete FaceTime ile çeşitli patentlerin ihlâl edildiği gerekçesiyle 368 milyon dolardan fazla tazminat ödemesine karar verilmişti. Bunun ardından VirnetX başka bir davayla çıkageldi. The Next Web sitesinin belirttiğine göre şirket 6 Kasım tarihinde, 368 milyon dolarlık tazminat kararının verildiği gün, daha önceki davaya konu olan patentlerin etrafında yeni bir dava açmış.

iphone-5-inceleme-00021

Açılan bu yeni davanın suçladığı ürün ise farklılık gösteriyor. İlk dava önceki iOS cihazlarını suçlarken yeni dava ise iPhone 5, dördüncü nesil iPad ve iPad mini’yi, ayrıca Mountain Lion işletim sistemiyle ilişkili tüm Apple bilgisayarlarını ya da donanımlarını zan altında bırakıyor. Bunun yanında VirnetX suçlanan ürünlerle ilgili olarak geçici ve kalıcı tedbir arayışında da bulunuyor. Apple’ın iddia edilen bu ihlâl nedeniyle sözü edilen cihazları satmasına izin verilmemesini talep ediyor.

VirnetX’in tedbir taleplerinin mahkeme tarafından olumlu karşılanması düşük ihtimalli gibi görünüyor. Apple şüphe altındaki dört patentin yeniden incelenmesi için ABD Patent Ofisi nezdinde girişimlere başladı, önceki davanın sonuçlarını sorgulayan bir tadil teklifini de mahkemeye gönderdi. Her iki davaya da bakan Doğu Teksas Bölge Mahkemesi VirnetX için bereketli bir yer olduğunu çoktan kanıtladı, bu nedenle önceki jüri kararından sonra Apple’ın diğer bir dava kararının riskini göze almayıp davacı şirketle uzlaşmaya gitmesi çok da sürpriz sayılmamalı.

İlgili >> The Next Web, The Verge

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER