Teknoloji

Apple’a karşı kaybedilen davanın ardından Samsung iddialarını internette tartışmaya açtı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple’ın iddialarını ABD mahkemelerinde çürütmekte başarılı olamayan Samsung, mesaisini kamuoyu gözünde bu iddiaları çürütmeye adamışa benziyor. Bunun için Samsung Tomorrow isimli blogunu kullanan Samsung ekibi, gerçeği objektif bir bakış açısı ile ortaya koyacaklarını duyurdu ve buna tüm yanlış anlaşılmalar ortadan kalkana kadar devam edileceği belirtildi.

Samsung, Apple’ın elinde bulundurduğu D593,087 numaralı patenti referans olarak gösterdi. Apple, bu patenti kullanarak Samsung’un Galaxy S ile iPhone 3GS’i kopyaladığını iddia etmişti. Apple’ın söz konusu patent için başvurusunu 2007’nin temmuz ayında yaptığını, onayı ise Mayıs 2009’da aldığını belirten Samsung, kendisinin bu tasarımı ilk olarak F700 isimli modelde kullanıldığını ifade etti. Tasarım için patent başvursunun 2006’nın aralık ayında yapıldığı, F700’ün 2007’nin şubat ayında düzenlenen Mobil Dünya Kongresi’nde görücüye, kasım ayında ise satışa sunulduğu vurgulandı.

Karşılaştırmaya tabi tutulan diğer cihazlar ise iPhone 4 ile YP-Q3 oldu. Taşınabilir medya oynatıcısı için tasarım patenti başvursunun iPhone 4’ün piyasaya çıkmasından iki ay önce yapıldığını belirten Samsung, cihazın 2010’un eylül ayına kadar piyasaya çıkmadığını da vurguladı. Şirket, Şubat 2006’da piyasaya çıkan YP-Z5’in de benzer bir tasarıma sahip olduğunun altını çizdi.

Samsung, bu stratejiyi dava sürecinde de mahkeme heyeti tarafından reddedilen delilleri kamuoyu ile paylaşarak kullanmıştı. Samsung’un bu davranışı Hakim Lucy Koh’u oldukça sinirlendirmişti. Her ne kadar mahkemeden çıkan karar Samsung’un aleyhine olsa da, Güney Koreli şirketin bu davanın peşini kolay bırakmaya niyetinin olmadığı çok açık biçimde ortada. kamuoyu nezdinde yapılan bu çalışmaların itiraz sürecinde etki yapıp yapmayacağını hep birlikte göreceğiz.

İlgili >> Samsung Tomorrow

İLGİLİ HABERLER