Teknoloji

Apple yurtdışında piyasaya çıkan Thunderbolt Display ile ilgili soru işaretlerine açıklık getirdi

Apple’ın yaklaşık iki ay önce tanıtmış olduğu Thunderbolt Display ekran nihayet yurtdışında piyasaya sunuldu. Ne var ki, Apple’ın birden fazla ekranın birbirine nasıl bağlanabileceği ve halkalanabileceği konusundaki kafa karışıklıklarını gidermesi gerekti. Çünkü Thunderbolt portlu bu yeni ekranların Mini DisplayPort barındıran Cinema Display ekranlarla bağlanıp bağlanamayacağı ve kaç ek monitörün birbiriyle bağlanabileceği konusunda kafa karışıklığı mevcuttu.

Mevcut Apple LED Cinema Display ekranını halkaya dahil etmeyi düşünenlere kötü bir haber var. Her ne kadar Thunderbolt portu Mini DisplayPort ile aynı fiziksel yapıda olsa da, Mini DisplayPort halkalama yapmaya olanak sağlamıyor ve bir Thunderbolt Display ekrana bağlandığında da çalışmayacaktır. Bununla birlikte, eğer zincirin içinde ek ekranlar yoksa, bu LED Cinema Display’i Thunderbolt kablosuyla çalıştırmak mümkün olacaktır.

Mevcut Mac’lerin kaç adet Thunderbolt Display desteklediğine gelecek olursak, bu sorunun cevabı modele göre değişiyor. MacBook Air’lar dahili ekranına ek olarak sadece bir adet harici Thunderbolt Display desteklerken, MacBook Pro, iMac ve Mac mini’lerde bu sayı ikiye çıkıyor. Bu arada, 13 inç’lik MacBook Pro’ya iki adet ekran bağlandığında dahili ekrandan görüntü akışı yapılamıyor. Bununla beraber, ayrık AMD grafik kartı barındıran üst sınıf Mac mini iki adet Thunderbolt Display ekrana ek olarak HDMI portu üzerinden bağlanan üçüncü bir ekrana da görüntü yansıtması yapabiliyor.

İlgili – Apple Insider

İLGİLİ HABERLER