Teknoloji

Apple, yurt dışında bazı abonelik hizmetlerine zam yaptı

apple elektrikli otomobil

Yurt dışında Apple’ın abonelik servislerini kullananlar için zam haberleri geldi. Apple TV+, Apple Arcade ve Apple News+ hizmetlerine gelen fiyat artışları, yeni abonelikler için hemen, mevcut üyeler için ise bir sonraki yenileme tarihinden itibaren geçerli olacak.

ABD’deki Apple TV+ aylık ücreti, ayda 10 dolar olmak üzere 3 dolar arttı. Yıllık TV+ planı 69 dolardan 99 dolara yükselirken, Apple Arcade aylık ücreti 5 dolardan 7 dolara çıktı. Standalone Apple News+ aboneliği ise 10 dolardan 13 dolara çıktı. Apple Music ve Apple Fitness+ fiyatında bir değişiklik yapılmadı.

Apple One fiyatları da güncellendi

Apple, her bir abonelik hizmeti dışında, Apple One planlarının fiyatlarını da güncelledi. Bireysel abonelik ayda 19.95 dolar olacak şekilde 3 dolar arttı ve Apple Arcade, Apple Music, Apple TV+ ve 50GB iCloud depolama alanını içeriyor. Aile planı ise, toplamda 200GB iCloud depolama alanıyla birlikte altı kişiye kadar paylaşılabilir hale getirildi ve ayda 25.95 dolar oldu. En yüksek Apple One tier’ı Premier ise, Apple Fitness+ ve Apple News+ erişimini içeriyor ve iCloud depolama alanını 2TB’a çıkarıyor. Premier, altı kişiye kadar 37.95 dolar/ay olarak fiyatlandırıldı.

Bu tür hizmetler son birkaç yıl içinde Apple’ın işinin giderek daha önemli bir parçası haline geldi. 2023’ün ikinci çeyreğinde, Apple’ın Hizmetler geliri (AppleCare ve App Store gibi şeyleri de içerir) tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 21.2 milyar doları vurdu. Hizmetler, Apple’ın bu günlerde en çok para kazandıran şeylerine gelince sadece iPhone’un gerisinde.

Apple, abonelik hizmetlerini artan fiyatlarla birlikte Temmuz-Eylül dönemi gelirlerini açıklamadan hemen önce duyurdu. Ayrıca, şirketin 31 Ekim’de yeni MacBook Pro ve iMac modellerini görmeyi beklediğimiz bir ürün etkinliği gerçekleştireceğini biliyoruz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER