Teknoloji

Apple yonga üreticisi IMG’den hisse aldı

Apple yonga üreticilerine yatırım yapmaya devam ediyor. Şirket “Imagination Technologies Group” adlı şirketin %3.6’lık hissesini 5 milyon $’dan satın aldı. IMG özellikle mobil cihazlarda grafik performansını arttırmak amacıyla kullanılan PowerVR serisi yongalarıyla tanınıyor. Gelecekte iPod ve iPhone’larda ya da daha farklı Apple ürünlerinde bu türün devamı yongaları daha sık görmeye başlarız.

IMG’nin daha önce de Apple ile bağları bulunuyordu. Şirket geçtiğimiz Eylül ayında bir açıklama yaparak “uluslararası bir elektronik sistemleri şirketi” ile uzun süreli bir anlaşma yaptığını açıklamıştı. Herkes bu işbirliği yapılan şirketin Apple olduğunu düşünmüştü. iPhone ve iPod touch cihazlarında da PowerVR yongaları kullanılıyor. IMG’nin yeni PowerVR SGX serisi ise daha hızlı bir yonga. Bunun yanında bu platform OpenGL ES 2.0 standardını destekliyor, hem de gelişmiş 3D efektleri için olanak sağlıyor.

Apple birkaç ay önce de PA Semi adlı bir yonga tasarım şirketini almıştı. Bu şirket de Power PC mimarisi için ürettiği işlemcilerle tanınıyordu. Apple CEO’su Steve Jobs, IMG’den hisse kapmanın esas amacı olarak iPod ve iPhone cihazlarının gelişimine katkı sağlanmasını gösteriyor.

İLGİLİ HABERLER