Teknoloji

Apple yöneticisine göre 2018 model iPad Pro kalite ve düzlük standartlarını karşılıyor veya geçiyor

ipad pro

Apple’ın bazı iPad Pro’ların bükük biçimde satılmış olabileceğini, ancak bunun bir kusur olmadığını doğrulamasının ardında, bir şirket yöneticinden konuyla ilgili olarak daha detaylı bir açıklama geldi.

Apple’ın Donanım Mühendisliğinden Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Dan Riccio, bazı iPad Pro sahiplerinin Apple’a bükülmüş tablet sorunuyla ilgili olarak gönderdikleri e-posta iletilerine cevap verdi. MacRumors tarafından ele geçirilen iletilerden bir tanesinde Riccio, iPad Pro’nun tek parça tasarımının Apple’ın tasarım ve duyarlı üretim konusundaki yüksek kalite standartlarının hepsini karşıladığını ya da geçtiğini söylüyor. Aynı zamanda cihazın üretiminin dikkatli biçimde yapıldığını, üretim sürecinin duyarlı biçimde ölçüldüğünü ve kontrol edildiğini ekliyor.

Riccio, Apple’ın iPad Pro’nun düzlüğü için belirlediği değerin 400 mikron olduğunu belirtiyor. Bu değer, önceki nesil ürünlerinkine göre daha sıkı tutulmuş. Riccio, 400 mikron değerinin yarım milimetreden veya dört parça kağıdın kalınlığından daha az olduğunu belirterek daha net bir resim oluşmasını da sağlıyor. Bu düzlük seviyesinin ürünün normal kullanım süresi boyunca değişmeyeceğini söylüyor. Meydana gelecek hafif değişimlerin de iPad Pro’nun çalışmasını herhangi bir şekilde etkilemeyeceğini sözlerine ekliyor.

apple ipad pro bükük
Görsel: MacRumors

Apple daha önce bazı iPad Pro’lardaki bükülmenin, üretim sırasında tabletin metal ve plastik parçalarını içeren soğutma sürecinin bir sonucu olduğunu söylemişti. Apple, bükük iPad Pro’ların zamanla daha kötü bir hâl almayacağını ve iPad’in performansında da herhangi bir etkiye yol açmayacağını söylese de, bazı insanların yüksek miktarda para ödeyerek satın aldıkları ürünlerin daha kutudan bükük olarak çıkmasından dolayı yaşayacakları üzüntüyü anlayışla karşılamak gerekiyor. Riccio’nun konuyla ilgili daha fazla bilgi vermesi güzel. Bu açıklamanın iPad Pro’ları bükülmüş olan tüketicileri ne oranda tatmin edeceği ise kişiden kişiye değişiklik gösterecektir.

İLGİLİ HABERLER