Manşetler

Apple yıl bitmeden üst sınıf kulaklıklarını çıkarabilir

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

apple kulaklıkApple’ın kendi markasını taşıyan, üst sınıf, gürültü bastırma özellikli ve kafa üstü kulaklık modeli çıkaracağına dair yeni bir haber daha çıktı. Söz konusu cihazın en erken bu yılın sonlarında çıkacağı öne sürüldü.

Bloomberg‘in ürünün gelişim aşamasıyla yakından ilgili kaynaklardan aldığı bilgilere göre, bu kulaklık Bose ve Apple’ın sahibi olduğu Beats by Dre markaları altında çıkan benzer tarzdaki kulaklıklarla rekabet edecek. Ancak bu kulaklıkların da HomePod ile benzer problemlerle karşılaştığı, bu nedenle geciktiği ve tasarımının birkaç kez değiştiği söyleniyor.

Apple’ın geliştirmekte olduğu iddia edilen yeni kulaklık cihazının da AirPods gibi kablosuz eşleştirme özelliğine sahip olacağı söyleniyor. Ancak Bloomberg’in kaynakları, kulaklıkların tasarımının değişme ihtimalinin bulunduğunu ya da projenin tamamen rafa kaldırılabileceğini öne sürüyor.

Çıkan bu son haber, KGI Securities’in Apple analisti Ming-Chi Kuo’nun daha önce ortaya attığı bir iddiayı destekliyor. Kuo, geçen hafta Apple’ın, AirPods kadar kullanışlı ve daha iyi ses kalitesi sunan bir kulaklık üzerinden çalıştığını öne sürmüştü.

Bu yeni kulaklıkların ne kadara satılabileceği noktasında henüz bir bilgi bulunmuyor. Ancak HomePod’un yurt dışı fiyatının 349 dolar olduğunu ve piyasada bulunan Sonos veya Amazon markalı akıllı hoparlörlerden daha pahalıya satıldığını düşündüğümüzde, Apple’ın kulaklıklarının yüksek bir fiyattan geleceğini düşünebiliriz. Beats’in üst sınıf kulaklıkları ABD’de 300 dolar, Türkiye’de ise 1600 TL’ye kadar varan fiyatlarla satılıyor. Bose ve Sennheiser’ın üst sınıf ürünleri de benzer seviyede fiyatlardan alıcı buluyor.

İLGİLİ HABERLER