Teknoloji

Apple iPad’i bir akıllı ev cihazına çevirecek yerleştirme istasyonu üzerinde çalışıyor

ipad

Apple, iPad için bu tabletin bir akıllı ekran ve hoparlör gibi de işlev görmesine imkan tanıyacak bir yerleştirme istasyonu üzerinde çalışıyor. Bu iddia, Bloomberg muhabiri Mark Gurman’a ait.

Şirketin söz konusu yetenekleri en erken gelecek yıl getirmeyi planladığı belirtiliyor. Sonuç olarak iPad, Türkiye’de resmi satışı yapılmayan Amazon Echo Show gibi, mutfakta tezgaha veya yatağın başucuna konulacak bir akıllı cihaz hâline gelebilir.

Amazon, Fire tabletleriyle benzer imkanları çoktan sunuyor. Şirket, kullanıcıların cihazlarını bir şarj istasyonuna yerleştirerek bunların bir akıllı ekran gibi kullanılmasına izin veriyor. Öte yandan Google’ın da geçen hafta çıkışı için yeni bilgiler paylaştığı Pixel tablet için duyurduğu bir yerleştirme istasyonu aksesuarı bulunuyor. Bu aksesuar kablosuz şarj istasyonu ve hoparlör işlevlerini bir arada sunacak. Tablet bu şarj istasyonuna yerleştirildiğinde, Home uygulaması aracılığıyla akıllı evi yönetebilecek. Ayrıca Google Asistan ile sesli iletişim imkanı sunacak.

Gurman, iPad yerleştirme istasyonunun da benzer şekilde çalışabileceğini söylüyor. Kullanıcılara FaceTime görüşmelerini yapma ve akıllı ev cihazlarını eller serbest şekilde yönetme imkanı verecektir. Bu arada Gurman, güncellenmiş bir HomePod cihazı için de çalışmaların yapıldığını söylüyor. Bu cihazın da yenilenmiş bir ekran, S8 yonga ve çoklu dokunmatik kontrollere sahip olacağı belirtiliyor. Gurman daha önce de, Apple’ın Apple TV ve akıllı hoparlör cihazının birleşimi olan ve kamera donanımı taşıyan bir cihaz çıkaracağını öne sürmüştü. Bu ürüne yönelik çalışmaların sürdüğüne dair inancını da yeniliyor.

Henüz bir yerleştirme istasyonu görmeyi beklemiyoruz. Ancak Gurman, Apple’ın yenilenmiş iPad Pro’yu bu ay bitmeden önce tanıtacağını söylüyor. Bu cihaz yine aynı tasarımla, 11 inç ve 12.9 inç ekranlı versiyonlarla gelecek. En önemlisi ise Apple tasarımı M2 yongasını barındıracak.

İLGİLİ HABERLER