Teknoloji

Apple yerini büyütmek için HP’nin arazisini satın aldı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple geçen hafta yapmış olduğu açıklamayla Kaliforniya’nın Cupertino şehrinde, daha önce Hewlett-Packard’a ait olan 397 dönümlük alanı satın aldığını duyurdu. Bu satın almayla birlikte Apple kendi şehri olan Cupertino’nun en büyük mülk sahibi hâline gelmiş oldu.

HP’nin Apple’a sattığı arsa Apple’ın daha önce satın almış olduğu 202 dönümlük arazinin karşısında bulunuyor. Satın alınan bu alanın ikinci yerleşke olarak planlandığı ve üst düzey yöneticilerin bu yerleşkede toplanacağı belirtiliyor. Apple adına Reuters’e konuşan Steve Downling adlı bir yönetici de “Cupertino’da 57 binayı işgâl eder hale geldik ve yerleşkemiz giderek kalabalıklaşıyoruz.” şeklinde bir açıklamada bulundu.

Apple cephesinde işler yolunda. Mac, iPhone ve iPad satışları sonrasında kasaya giren milyon dolarlar söz konusu bir mülk alışverişini de rahatlıkla yapmasını sağlıyor. Şirketin Eylül ayı sonu rakamlarına göre dünya çapında 46600 tam zamanlı çalışanı bulunuyor. HP de daha önce yaptığı açıklamada tüm çalışanlarını Kaliforniya’nın Palo Alto şehrine toplayacağını belirtmiş ve Cupertino’daki binalarını boşaltmaya başlamıştı.

İlgili – Reuters

İLGİLİ HABERLER