Manşetler

Apple yeniden trilyon dolarlık bir şirket olabilir mi?

apple

Apple‘ın piyasa değeri geçtiğimiz yaz 1 trilyon dolar seviyesine ulaşmış ve teknoloji devi bu başarıyı elde eden ilk Amerikan şirketi olmuştu. Ancak bu tarihin ardından işler Apple için pek de iyi gitmemişti. Özellikle yeni iPhone’ların satışlarının hedeflerin altında kalması, şirketin hisselerinin keskin bir düşüş yaşamasına neden olmuştu. Teknoloji devinin mevcut piyasa değeri 760 milyar dolar seviyesinde. Peki Apple yeniden trilyon dolarlık bir şirket olabilir mi? Analistlere göre, bu hâlâ kuvvetli bir ihtimal.

Yatırım bankası Morgan Stanley tarafından hazırlanan analize göre, Cupertino merkezli şirket medya servisleri sayesinde kısa süre içinde tekrar trilyon dolar seviyesine çıkabilir. Apple’ın bu yıl içinde çevrimiçi video ve dergi servislerini faaliyete geçirmesi bekleniyor. Bu servislere ek olarak, oyunlar için de benzer bir platform oluşturulacağına dair haberler son zamanlarda yüksek sesle konuşuluyor. Bu üç servisin ve hâlihazırda faaliyette olan Apple Music’in yer aldığı ortak bir medya paketinin Apple’ın servis gelirlerine doping etkisi yapabileceği belirtiliyor.

Apple Music‘in katalogunda milyonlarca şarkı bulunuyor. Apple’ın satın aldığı dergi abonelik platformu Texture’ın portföyünde ise 200’den fazla dergi bulunuyor. Texture’ın şirketin mevcut haber uygulaması içine yerleştirilen bir abonelik servisi olarak yola devam etmesi planlanıyor. Çevrimiçi video içerik servisi konusunda ise Apple’ın hazırlıkları çok uzun bir süredir devam ediyor. Jennifer Aniston, Reese Witherspoon, Steve Carell gibi ünlü oyuncular ve Damian Chazelle, M. Night Shyamalan gibi ünlü yönetmenlerle projeler hazırlayan Apple’ın son olarak “It’s Always Sunny in Philadelphia” ekibine bir komedi dizisi sipariş ettiği belirtiliyor.

Apple için cihaz satışlarının yavaşladığı bir ortamda servis gelirleri büyük önem taşıyor. 2019, Cupertino merkezli şirketin dönüşümünde en kilit yıl olacak gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER