Teknoloji

Apple yeni uygulamaların iPhone X’un Super Retina ekranını desteklemesini şart koşacak

iphone x apple ekran
apple iphone x
iPhone X

Apple, geliştiricilere gönderdiği bilgilendirme notuyla, App Store’a kabul için gönderilen tüm uygulamaların iPhone X’un Super Retina ekranını desteklemesinin zorunlu olacağını ilan etti. 9to5Mac‘in haberine göre, söz konusu zorunluluk nisan ayından itibaren geçerli olmaya başlayacak.

Söz konusu kararla birlikte, iOS geliştiricilerinin uygulamalarını tasarlarken kenardan kenara yayılan ve tepesinde çentik barındıran ekranla iyi anlaşacak şekilde geliştirmeleri gerekecek. Ayrıca yeni uygulamaların iOS 11 SDK ile birlikte tasarlanması zorunlu olacak.

Apple’ın iPhone X’un ekranında yer verdiği çentik şimdiye kadar epey tartışıldı. Bununla birlikte, cihazın tanınmasını sağlayan simgesel özelliklerden bir tanesi hâline geldi. iPhone X’un diğer cihazlardan ayırt edilmesini sağladı. Diğer şirketler de çentik benzeri tasarımları takip etmeye başladılar. Özellikle Çin’de üretilen Android telefonların Apple’ın tasarımını taklit etmeye başladıklarını gördük.

Apple mevcut uygulamaların bu yeni yönergelere göre ne zaman güncellenmesi gerektiği konusunda bir son tarih vermedi. Sadece yeni uygulamaların, nisan ayından itibaren kendilerini iPhone X’un çentikli ekranına uydurmaları gerekecek.

İLGİLİ HABERLER