Teknoloji

Apple’ın yeni ürünlerinin çıkışı koronavirüs salgınından etkilenmeyecek gibi

apple destek hattı

Yeni tip koronavirüs KOVID-19 salgını dünyayı her açıdan etkiledi. Teknoloji dünyası da fazlasıyla etkilendi. Birçok önemli etkinliğinin iptal edildiğini ya da internet üzerine taşındığını gördük. Şirketler de yeni ürünlerini internet üzerinde düzenledikleri etkinliklerle tanıtmayı tercih ediyor. Apple da bu ayın ortalarında yeni MacBook Air ve iPad Pro’yu tanıtmıştı, ancak etkinlik düzenlemeden, basın bültenleriyle tanıtım yapmayı tercih etmişti. Yakında çıkacak bazı yeni Apple ürünleri için de benzer yolun izlendiğini görebiliriz.

Örneğin, bu yılın ilk yarısında çıkacağı söylenen yeni bir uygun fiyatlı iPhone modeli, iPhone 9 için de bir basın bülteninin yayınlandığını ve ürünün satışa çıkarıldığını görebiliriz. Tabii ki, bu yazdığımız şu an için bir tahminin ötesine geçmiyor. Ancak sektördeki kaynakların belirttiğine göre, koronavirüs salgınına rağmen bu yıl Apple’dan bir dizi yeni ürün göreceğiz. MacBook Air ve iPad Pro’yu mini LED teknolojili ekran barındıran yeni bir iPad Pro’nun izleyebileceği de belirtiliyor.

Bu yıl içinde mevcut beklentilere ek olarak iki Apple ürünü daha güncellenecek. Daha önce yeni bir MacBook Pro, Apple Watch Series 6 ve yeni bir Apple TV hakkında dedikodular görmüştük. Tabii ki, sonbaharda beklediğimiz ve 5G desteğine de sahip olacağını düşündüğümüz iPhone 12 serisini unutmayalım. Son dedikodu ise, yeni bir HomePod’un ve iPad’in yolda olduğunu gösteriyor.

BGR’nin haberine göre Apple, mühendislerinin evden çalışma döneminde üzerinde çalıştıkları cihazları evlerine götürerek yazılım ve donanım üzerinden çalışmaya devam etmelerine izin veriyor.

“Mart başında, normal uygulamalarının aksine Apple, mühendislerin evde kalma döneminde çalışmaya devam etmeleri için gelecekteki cihazların erken sürümlerini eve götürmelerine izin vermeye başladı. Daha önce şirket, sadece belirlediği çalışanların gerçek hayat testi için iPhone gibi, neredeyse tüm cihazları eve götürmelerine izin verirdi.?

?Evden çalışma düzeninin bir parçası olarak Apple, hangi çalışanların iPhone’un ve iPad’in çalıştığı platform olan iOS’un bir sonraki sürümü de dahil olmak üzere gelecekteki yazılım sürümlerini eve götüreceğine dair verdiği izni daralttı. Donanımda olduğu gibi, yakında sunulacak iOS 14 gibi yayınlanmamış yazılımlar üzerinde çalışanların da, kuruluşun en üst düzeylerinden onay almaları gerekiyor.”

Bloomberg tarafından verilen bir haberde ise yeni bir HomePod ve iPad’in varlığından söz ediliyor. İlk HomePod modelinin çıkışının üzerinden iki yıl geçti. Türkiye’de satışa sunulmayan bu ürünün 349 dolarlık başlangıç fiyatı üzerinde 50 dolarlık bir indirim yapılmıştı. Yeni HomePod modelinin ise ilk modelden daha ucuz olacağı söyleniyor. Hatta 150 dolarlık bir fiyat aralığından bahsediliyor. Bu ayın ortalarında iPad Pro serisini yenileyen Apple, yeni bir iPad modeli daha çıkarabilir. Bu, yukarıda belirttiğimiz gibi mini-LED ekran teknolojili bir iPad Pro da olabilir.

Apple dedikoduları bu şekilde. En azından ürün hattının koronavirüs salgınından etkilenmeyecek şekilde güncellenmesi için Apple mühendislerinin ve çalışanlarının çalışmalarını evden de sürdürdüğünü anlıyoruz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER