Manşetler

Apple yeni ürün kategorilerine girişin ipuçlarını verdi

Apple CEO’su Tim Cook, ikinci mali çeyrek yıl rakamları ile ilgili olarak gerçekleştirilen telekonferans oturumunda yatırımcılara Apple’ın yeni ürün kategorilerine giriş için potansiyele sahip olduğunu kaydetti. Ayrıca tepe yöneticisi 2013’ün şirket için genellikle sessiz geçen bir yıl olacağının işaretini verdi, ta ki yıl sonuna kadar.

tim-cook-apple-ceo-150212

Cook, önümüzdeki yaz ne olacağıyla ilgili olarak gelen bir soruya önümüzde sonbaharda ve 2014 yılı içinde gelecek mükemmel ürünlerinin olduğu şeklinde bir cevap verdi. Apple’ın geleneği olacak şekilde nelerin duyurulacağı konusunda herhangi bir ipucu verilmedi. Ancak Cook’un açıklamaları içinde yer alan “yeni” kelimesi akıllara dedikoduların gerçek olabileceğini getiriyor. Şu sıralar Apple’ın iWatch akıllı kol saati ve iTV olarak anılan bir akıllı TV ürünü tanıtabileceği konuşuyor. Apple’ın dışında Samsung, LG, Google ve Microsoft gibi şirketlerin de akıllı kol saati işine girebileceği söyleniyor. Bu da ileride kol saati alanında büyük bir rekabetin doğacağının işaretlerini veriyor.

Öte yandan haberler Apple’ın yakın gelecekte yeni bir iPad, Retina ekranlı MacBook Air ve iPhone 5S’i çıkaracağını işaret ediyor. Her ne kadar bazı ürünlerin çıkışı için yaz ayları işaret edilmiş olsa da, Tim Cook’un açıklamaları geçen yıl olduğu gibi bu yıl da yeni nesil ürünlerin genellikle yıl sonu, alışverişin en yoğun olduğu tatil zamanında çıkacağını gösteriyor.

İlgili >> Pocket-lint

İLGİLİ HABERLER