Teknoloji

Apple yeni mod arayüzü patentiyle kullanıcıların hislerini taramayı amaçlıyor

apple servisleri

İnsanların kişisel bilgileri konusundaki hassasiyeti her geçen gün artıyor. Artık pek çok kişi bilgi gizliliği konusuna ayrı bir hassasiyet gösterirken, Apple insanların hislerini taramaya yönelik girişimiyle bu tartışmaların başka bir boyuta geçebileceğini gösteriyor.

apple-store-logo

Şirketin özellikle reklamverenlerin işine yarayacak yeni patenti kullanıcıların hislerini kişisel ve genel karakteristik verilerle taramayı amaçlıyor. Zamanlama kötü gibi gözükse de, patentin şu anda sadece gelişim aşamasında olduğunu unutmamak gerekiyor.

Reklamverenlerin odak noktasında olduğu patent başvurusunda da açık biçimde görülüyor. Mevcut reklamcılıkta hedef kitlenin anlık mod değişimlerinin göz önünde bulundurulmadığını belirten Apple, his takibi patenti sayesinde reklamcıların hedeflerini daha iyi belirleyebileceğinin altını çiziyor. Son görüntülenen medya içeriklerini, sosyal medya etkinliğini kısacası kullanıcının iPhone’undaki hemen hemen her şeyi kontrol edecek bu his tarama sistemi, farklı senaryoları ve bilgileri değerlendirerek kullanıcıya bir ”güven skoru” verecek. Patent başvurusu 23 Ocak tarihinde yapıldığı için, his tarama sisteminin yakın zamanda gerçek bir servise dönüşmesi olası gözükmüyor.

İlgili >> The Register

İLGİLİ HABERLER