Teknoloji

Apple yeni MacBook’ları tanıttı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Teknoblog.com – Daha önce de bahsettiğimiz gibi uzun zamandır beklenen yeni MacBook serisi görücüye çıktı. 14 Ekim’de düzenleneceğini haber verdiğimiz Apple etkinliği bugün TSİ 20.00’de gerçekleşti. Yeni MacBook’larda Air serisinden esinlenilerek dış kaplamada alüminyum kullanılmış.

MacBook NVIDIA 9400M grafik kartına sahip. Mini DisplayPort girişi, yeni üretim metodu, arkadan aydınlatmalı klavye, göze hoşgelen cam trackpad MacBook’un diğer sahip olfukları. Ekran olarak 13.3 inçlik arkadan aydınlatmalı LED kullanılmış. Plastik seleflerinden 200 gr daha hafif olan yeni MacBook 2.4 cm kalınlığında. Apple bu ürünün pili ile 5 saat kesintisiz kullanılabildiğini iddia ediyor. 2 GHz Core 2 Duo işlemcili model 1299 $’a satılacak. 4 GB RAM ve 320 GB HDD bulunan bir üst model ise 1599 $’a satılacak. Gösteriş yapmaya meraklıysanız SSD (katı hal diski) de sunulan seçenekler arasında. Eğer bütün bu yeni stil ve hız ilginizi çekmiyorsa, fiyatı 999 $’a düşen mevcut MacBook’u da tercih edebilirsiniz.

Air’dan esinlenmenin ürünü olan alüminyum tasarım, parlak ekran… MacBook Pro karşınızda… Çoklu dokunmalı cam trackpad ile tek bir fare tuşundan kurtulacakksınız, ayrıca uygulama geçişi gibi yeni özellikler de MacBook Pro’ya eklenmiş. Ayrıca Apple bilgisayarı küçültmek için biraz çaba göstererek kalınlığını 2.4 cm’ye indirmiş, ancak her ne kadar 2.5 kg ağırlığına sahip olsa da yine de selefinden az da olsa ağır. NVIDIA’nın yeni 9400M grafik işlemcisinin kullanıldığı cihaz 9600M GT anahtarlanabilir ayrık grafik yongası ile desteklenerek ağır işler altında ezilmesi önleniyor. MacBook’ta olduğu gibi MacBook Pro’da da Mini DisplayPort ve arkadan aydınlatmalı LED ekran var. Ayrıca SSD seçeneği de var, ancak bu durumda sürücü pilin altında olduğu için buna erişmek biraz zor. 15.4 inçlik temel model 1999 $’a satılacak. Bu modelde 2.4 GHz’lik Core 2 Duo işlemci, 2GB DDR3 RAM ve 9400, 9600 grafik işlemcileri bulunuyor. Bir üst model 2499 $’a satılacak. Bu model daha hızlı bir işlemciye, 4 GB’lık RAM’e ve 320 GB HDD’ye sahip olacak. 17 inç’lik MacBook Pro ise benzer bir konfigürasyona sahip olacak, ancak işlemci çalışma frekansı 2.6 GHz olacak. Bu model ise 2799 $’dan başlayan fiyatlarla satılacak.

Engadget.com editörleri yeni MacBook’ları inceledi. Aşağıdaki bağlantılardan bu yeni dizüstü bilgisayarların fotoğraflarına ulaşabilirsiniz.

Video: MacBook Pro İncelemesi

İLGİLİ HABERLER