Teknoloji

Apple’ın yeni Mac’lerinin izi Bul uygulamasının dosyalarında görüldü

apple mac pro

Yeni Mac modellerinin önümüzdeki aylarda kullanıcılarla buluşacağına dair haberler bir süredir etrafta dolaşıyor. Apple bu haberleri istemsiz şekilde de olsa doğrulamış gibi görünüyor. Şirketin Bul uygulamasındaki yapılandırma dosyaları, henüz resmiyet kazanmamış Mac modellerinin tanımlayıcılarını barındırıyor. Bu tanımlayıcıların farkına varan ilk isim geliştirici Nicolas Alvarez oldu.

Apple Bul uygulamasındaki bir yapılandırma dosyasında, kullanıcısı tarafından “arkada bırakıldığında” kullanıcılara bildirim göndereyecek Mac modellerinden bahsediliyor. Burada henüz resmiyet kazanmamış üç Mac modeli görülüyor: Mac14,8, Mac14,13, ve Mac14,14.

Bu noktada Bul uygulamasının unutulan cihazlar için bildirim gönderme özelliğinin masaüstü bilgisayar modellerini kapsamadığını hatırlatmakta fayda var. Dolayısıyla bahsi geçen Mac modelleri için geriye kalan seçenekler iMac, Mac Studio ve Mac Pro oluyor.

Apple’ın M2 işlemcisini taşıyan tüm Mac modelleri için “Mac14.x” şeklinde tanımlayıcılar kullanılıyor. Örneğin; M2 işlemcili Mac mini “Mac14,3”, M2 Pro işlemcili Mac mini “Mac 14,12” ve M2 MacBook Air de “Mac 14,2” tanımlayıcısını taşıyor. Bazı noktalarda bir Mac modelinin farklı konfigürasyonları için farklı tanımlayıcılar kullanılabiliyor.

Apple iMac’lerde M2’yi atlayıp M3’e geçecek

Cupertino merkezli şirketin iMac’lerde M2 işlemciyi atlayıp doğrudan M3 işlemciye geçeceğine dair haberler daha önce gündeme gelmişti. Bu da tanımlayıcısı görülen modellerin Mac Studio ve Mac Pro olması ihtimalini artırıyor.

Apple’ın yeni Mac modellerini haziran ayında WWDC 2023 etkinliğinde M3 işlemcisiyle birlikte duyurması bekleniyor. Aynı etkinlikte yeni MacBook Air modellerinin tanıtılması da beklentiler arasında yer alıyor.

İLGİLİ HABERLER