Teknoloji

Apple yeni kuralını ihlâl eden AppShopper uygulamasını mağazadan çıkardı

Apple, geçtiğimiz eylül ayında güncellediği App Store hizmet koşulları çerçevesinde içinde kendi uygulaması dışında başka uygulamaların satışını veya tanıtımını, App Store’unkiyle benzer veya onunla karıştırılmasına yol açacak bir yöntemle gerçekleştirilen uygulamlara kapı kapatılmıştı. Bu yeni kural farkedildiğinden beri yazılımcı camiasında büyük tartışmalara neden oldu, etkilerini de görmeye başladık.

Bu yeni kural neticesinde Apple, AppShopper adlı uygulamayı mobil uygulama mağazasından kaldırdı. Uygulamanın geliştiricisi Arnold Kim de bu olayı doğruladı. AppShopper uygulaması mobil uygulamalardaki indirimleri takip ediyor ve bununla ilgili haberleri, App Store’unkine benzeyen bir yöntemle kullanıcıalra sunuyordu. App Store’un uygulamaları ön plana çıkarma konusunda yetersiz kaldığı zamanlarda AppShopper oldukça yararlı bir iş yapıyordu, ancak Apple geçtiğimiz sonbahar App Store’un tasarımını değiştirdikten sonra uygulamaların keşfedilebilirliğini artırma konusunda da kontrolü eline almaya başladı. Bu noktada kendisiyle çatışan uygulamalara da kapıyı böylelikle kapatmış oluyor.

Bu arada AppShopper’ın uygulaması App Store’dan kaldırılmış olsa da, servisin faaliyetleri web sitesi üzerinden devam ediyor. Yani, indirime girmiş uygulama ve oyunları yine bu servis sayesinde takip edebilirsiniz.

İlgili >> Pulse 2, AppShopper

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER