Manşetler

Apple yeni iPhone’lara Lightning – 3,5 mm kulaklık jakı adaptörü eklemeyecek

Lightning - 3,5 mm Kulaklık Jakı Adaptörü

iphone 7 plus incelemeApple geleneksel kulaklık jakından gerçek anlamda kablosuz bir geleceğe geçiş yolunda önemli bir adım atmaya hazırlanıyor.

Bu yılın iPhone’larının kutusundan Lightning-kulaklık jakı adaptörü çıkmayabilir. Apple bu şekilde müşterilerini AirPods satın almalarına teşvik edecektir. Ya da müşterilerin ayrı olarak sunulan Lightning – 3,5 mm kulaklık jakı adaptörünü ayrıca satın almaları gerekecektir. Tabii ki, cihazların kutularından Lightning uçlu EarPods kulaklıklar çıkmaya devam edecektir.

Barclays’in geçtiği bir yatırımcı araştırma notuna göre, daha önce eski iPhone modelleri için adaptör üretimi gerçekleştiren Cirrus Logic, yeni Apple telefonlarının bu tarz bir aksesuarla piyasaya çıkmayacağını doğruladı.

Araştırma notunda Cirrus ile ilgili olarak, kârın öngörülerin ötesinde, ancak gelirin altında kaldığı mali dönemin geride kaldığı, şirketin 2019 mali yılı görünümünü güncellemediği, ancak adaptörün üretilmeyeceği bilgisini doğruladığı kaydedildi.

Lightning – 3,5 mm kulaklık jakı adaptörü bundan böyle yeni iPhone’larla birlikte gelmeyecek, ancak Apple mağazalarında ayrı olarak satılmaya devam edilecek. Bu aksesuar Türkiye’de 59 TL’lik bir satış fiyatına sahip ve şu anda Apple’ın en ucuz aksesuarlarından bir tanesi olma özelliğini taşıyor. Üstelik şirketin bundan milyonlarca adet sattığına da inanılıyor.

Apple iPhone 7’de kulaklık jakını kaldırmış ve mobil teknoloji dünyasında büyük tartışmalara neden olmuştu. Şirket geleneksel ses çıkışından kablosuz kulaklıklara geçişi teşvik etmek amacıyla böyle bir adım atmış, ancak geçişi yumuşatmak adına Lightning’den kulaklık jakına dönüştüren adaptörü iPhone’un kutusuna eklemişti. Aynı hamle iPhone 8, iPhone 8 Plus ve iPhone X’da da yapıldı. Ancak bu haber doğruysa, Apple 2018 yılında çıkaracağı yeni nesil iPhone’larıyla birlikte cesur bir hamleye daha hazırlanıyor.

Yeni iPhone modelleri muhtemelen eylül ayında tanıtılacak. Satışların da aynı ay içinde yurt dışında satışa başlamasını bekliyoruz. Türkiye’de satışlar da büyük ihtimalle ekim ayında başlayacaktır. Eğer Apple yeni iPhone’larla birlikte kutuya kulaklık adaptörünü eklemeyi bırakırsa, Lightning – 3,5 mm kulaklık jakı adaptörü en çok satılan Apple aksesuarlarından bir tanesi olmayı sürdürecektir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER