EğlenceTeknoloji

Apple yeni iPhone ile birlikte abonelik paketleri satmayı planlıyor

apple destek hattı

Apple, ekim ayında çıkaracağı tahmin edilen yeni iPhone’larıyla birlikte yurt dışında çeşitli abonelik paketleri de çıkarmayı planlıyor. Bloomberg’in haberine göre, bu paketler Apple One adını taşıyacak.

Birtakım farklı paketler sunulacak, bunların arasında Apple Music ve Apple TV+ paketi yer alırken daha yüksek fiyatlı paketlerin içinde Apple Arcade de bulunacak. Bir sonraki pakette Apple News+’ın, daha sonrasında ise ek iCloud depolama alanının paketlere eklenmesi planlanıyor.

Daha yüksek seviyedeki paketlerde henüz duyurusu yapılmamış Apple fitness abonelik servisinin de olacağı söyleniyor. Bu servis dahilinde iOS uygulaması ve Apple TV uygulaması üzerinden erişilebilecek sanal dersler ve antrenmanlar olacak. Apple da Nike’ınkine benzer bir fitness servisini sunmuş olacak.

Bloomberg, bu paketlerin ailelere yönelik olacağını ve Apple’ın Aile Paylaşımı sistemiyle çalışacağını söylüyor. Bu da her bir servise en fazla altı kullanıcının erişebileceği anlamına geliyor. Her pakette geçerli olduğu üzere, paket aboneliklerinin fiyatı, her bir servisin tek tek satın alınmasından daha uygun olacak. Bloomberg, “Örneğin, bir aile bugün Apple’ın tüm önemli hizmetlerine ve en yüksek iCloud saklama katmanına abone olursa, bu aylık yaklaşık 45 dolara mal olur. Yeni bir paket ile bunların toplam fiyatı 5 dolardan daha fazla inebilir.” diyor.

Ayrıca Bloomberg, bu paketlere ek olarak Apple’ın yeni yazılım ve donanım kombinasyonları sunmaya başlayacağını söylüyor. Örneğin, Apple TV set üstü cihazını satın alanlara bir yıllık Apple Arcade aboneliği verilecek. Ne var ki, Bloomberg Apple’ın iPhone’lar veya Mac’lerle bu paketleri aylık ödeme planları doğrultusunda hemen sunmayı düşünmediğini söylüyor.

Her bir paketin fiyatı veya tam olarak nasıl kurgulanacağı ile ilgili olarak henüz kesin bir bilgi bulunmuyor. Yıl sonuna doğru beklenen paketler çıkıncaya kadar da detayların değiştiğini görebiliriz.

Apple’ın en erken 2018 yılından beri abonelik paketleri sunmayı planladığına dair bazı haberler ortalıkta dolaşıyordu. Bunların son zamanlarda daha da arttığını görmeye başlamıştık. Geçen ay iOS 13.5.5 kodlarında hem paket teklifi hem de paket aboneliği ile ilgili referanslara rastlanmıştı. 2019’da ise şirket Apple Music ve Apple TV+ aboneliklerinin bir arada sunulduğu öğrencilere özel bir paketin denemesini yapmıştı.

Apple son yıllarda servislerinden daha fazla gelir elde etmeye çalışıyor. Çünkü akıllı telefonlarının satışları eskisine göre daha düşük seviyede seyrediyor. Abonelikler hâlihazırda bir cihazı bulunan kullanıcılardan düzenli bir gelir elde etme yolunda önemli bir araç vazifesi görüyor. Apple da geniş cihaz ağını servislerle değerlendirmeye ve paraya çevirmeye çalışıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER