Teknoloji

Apple’dan yeni iPhone’larda ekran değişimiyle ilgili yeni bir adım

iphone 11 ekran değişimi bildirim

Apple yeni bir destek dokümanı yayınladı. Söz konusu dokümanda iPhone 11, 11 Pro ve 11 Pro Max modellerinin ekran tamir işlemi sonrasında orijinal bir ekran kullanıldığını doğrulayamaması durumuna, cihazların ekranında bir uyarı görüneceğini kaydetti.

Söz konusu sayfada, “Eğer iPhone’unuzun ekranını değiştirmeniz gerekiyorsa, sertifikalı teknik servislerin tamir için orijinal Apple parçaları kullanması önemlidir.” anlamına gelen bir ifade yer alıyor. “Apple, yetkili servis sağlayıcılar veya sertifikalı teknisyenler tarafından gerçekleştirilmeyen değişiklikler, uygun güvenlik ve onarım prosedürlerini izlemeyebilir ve yanlış işlev veya ekran kalitesi veya güvenliği ile ilgili sorunlara neden olabilir.”

Apple cihazınızın ekranını yanlış biçimde veya orijinal olmayan parçalarla değiştirmeniz durumunda meydana gelebilecek problemlere değiniyor. Çoklu dokunmatik ekran problemleri, ekranın renk doğruluğu ve parlaklığıyla ilgili sorunlar, True Tone’un düzgün biçimde çalışmaması bunlar arasında yer alıyor. “Ek olarak, vidaları veya kaplamaları doğru şekilde değiştirmeyen onarımlar geride, aküye zarar verebilecek, aşırı ısınmaya neden olabilecek veya yaralanmalara neden olabilecek gevşek parçalar bırakabilir.”

Apple, bu tarz bir problem ilk kez algılandıktan sonra, dört gün boyunca sorundan etkilenmiş iPhone’un kilit ekranında bir bildirim gösterileceğini söylüyor. Daha sonra 15 gün boyunca da ayarlar bölümünün ana sayfasında aynı gösterim yapılıyor. Hepsinden sonra bu uyarı Ayarlar > Genel > Hakkında bölümüne geri çekiliyor.

Apple benzer yaklaşımı orijinal olmayan piller için de sergilemişti

Apple’a göre, bu yeni önlem yepyeni iPhone’lara uygulanıyor. Daha eski iPhone modellerinde böyle bir uyarı yapılmıyor. Her ne kadar orijinal parça olduğu doğrulanamasa da, bu tür ekrana sahip bir cihaz iOS işletim sistemiyle düzgün şekilde çalışmaya devam ediyor.

Yakın zamanda Apple, benzer bir önlemi onaylanmamış pil değişimleri için de almıştı. iPhone’da orijinal pil olmadığı algılandığında ekranda kullanıcılara bir uyarı gösteriliyordu. Bir Apple sözcüsü bildirimle ilgili olarak “Müşterilerimizin güvenliğini çok ciddiye alıyoruz ve herhangi bir pil değişiminin doğru yapıldığından emin olmak istiyoruz.” demişti. Orijinal olmayan pille değişim yapıldığında iPhone’un pil istatistikleri ve pil sağlığı verileri devre dışı kalıyordu. Bununla birlikte Apple, yakın zamanda daha fazla bağımsız tamirci için orijinal Apple parçalarını tedarik edebileceğini kaydetmişti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER