Manşetler

Apple yeni iPhone’larını 9 Eylülde tanıtabilir

ios 13

iphone-6-plus-inceleme-00004

Apple takip edenler, bu şirketin son birkaç yıldır eylül ayı başlarında yeni iPhone’larını tanıtmak için bir etkinlik düzenlediğini bilirler. BuzzFeed’in haberine göre bu yıl da gelenek bozulmayacak. Sitenin çevresi geniş yazarlarından John Paczkowski’nin haberine göre, Apple 9 Eylül Çarşamba günü bir etkinlik düzenleyecek.

Apple 2012 yılından beri yeni iPhone’larını eylül ayının ikinci haftasında tanıtıyor, üçüncü haftasının sonlarına doğru da ABD başta olmak üzere, önde gelen pazarlarda satışa sunmaya başlıyor. BuzzFeed’in haberine göre iPhone’un yanı sıra yeni iPad’leri ve Apple’ın uzun zamandır beklenen yeni Apple TV cihazını da aynı etkinlikte görebiliriz.

Yeni iPhone’a dönecek olursak, sıranın “S” modeline geldiğini biliyoruz. Yani karşımıza geçen yılın iPhone 6’sına benzeyen tasarımda, ancak içeride önemli donanım değişikliklerine sahip olacak bir model gelecek.

Yeni iPhone 6S’in ekranında Apple Watch’un ekranında ve yeni MacBook ve MacBook Pro’ların izleme dörtgenlerinde kullanılan Force Touch özelliğinin kullanılacağı söyleniyor. Böylelikle iPhone 6S’in ekranı farklı basınç seviyelerine göre farklı işlevleri yerine getirebilecek.

Apple TV’nin ise en son 2012 başlarında sunulan modele göre tamamen yenilenmiş bir tasarımla gelmesi bekleniyor. Aynı şekilde Apple TV deneyiminde de önemli değişiklikler olacak. Yeni bir uygulama mağazasının, aynı zamanda çeşitli canlı TV kanallarının da sunulacağı tahmin ediliyor.

Yeni iPad’lerle ilgili olarak ise, yeni iPhone’ların ve Apple TV’nin tanıtılacağı bir etkinlik zaten çok dolu olacaktır. Ancak iPad tarafında işlerin biraz yavaşlamaya başladığı düşünüldüğünde, bu ürün kategorisi için ekim ayında ayrı bir etkinliğin düzenlenmesi şansı da azalıyor olabilir. Apple son zamanlarda yeni iPad modellerini genellikle ekim ayında düzenlenen ayrı bir etkinlikte, Mac ve OS X ile ilgili diğer yeniliklerle birlikte tanıtıyordu.

Momentumunu kaybetmeye başlayan iPad serisine uzun zamandır tanıtılması beklenen daha büyük ekranlı iPad Pro yeni bir soluk kazandırabilir. Bu ürün iOS 9 ile birlikte gelecek çoklu görev işlevlerinden fazlasıyla yararlanacaktır.

Her ne olursa olsun, Apple’ın yeni ürünlerinin tanıtılacağı akşamlar geldiğinde, detayları en hızlı şekilde Teknoblog’da bulacaksınız.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER