Manşetler

Apple yeni iPad Air’i bu yıl tanıtmayabilir

ipad-air-2-161014-4

Apple ürünlerine dair iddia ve dedikodularının teknoloji dünyasının en çok konuşulan konuları arasında yer aldığı su götürmez bir gerçek. Gözler şu anda önümüzdeki ay tanıtılması beklenen yeni iPhone’ların üstünde olsa da, iPad’lere ilişkin haberler de gündeme geliyor. Çin’deki üretim kaynaklarından edinildiği iddia edilen bilgilere göre, Apple 2015’te iPad Air serisine bir ekleme yapmayacak. iPad mini serisini yenileyeceği söylenen şirketin “iPad Pro” olarak anılan daha büyük bir modeli görücüye çıkaracağı da söylentiler arasında yer alıyor.

Apple, iPad Air ve iPad mini’nin son versiyonlarını geçtiğimiz yılın ekim ayında tanıtmış ve birlikte piyasaya sürmüştü. iPad mini 3, komple yeni bir cihazdan ziyade iyileştirilmiş bir ürün izlenimi vermişti. iPad Air 2 ise selefine kıyasla daha ciddi ölçüde geliştirilmiş, inceltilmiş kasası genişleyen boyutuyla oldukça yeni bir cihaz imajı çizmişti. iPad Air 2’nin şu an için yenilenmeye fazla ihtiyaç duymaması nedeniyle Apple’ın iPad Pro’ya yol açma kararı almış olabileceği belirtiliyor.

Tablet pazarındaki durgunlaşma da, Apple’ın kararında rol oynayan faktörler arasında sayılıyor. Bireysel kullanıcıların tabletlere olan talebinin düşmesi nedeniyle gözünü kurumsal pazara çevirdiği söylenen Apple, daha büyük ekranlı iPad Pro ile profesyonel ihtiyaçlara yanıt verebilir. Yine de, iPad Pro’nun şu an için bir varsayımdan ibaret olduğunu unutmamak gerekiyor.

iPad mini 4’ün ismi ise kaynaklar tarafından sıklıkla anılıyor. Geçtiğimiz yılın aksine, Apple’ın bu yıl iPad mini’de önemli değişiklikler yapması bekleniyor. iPad mini 3 ile iPad mini 2 arasındaki tek fark parmak izi tarayıcısı olurken, dördüncü nesil iPad mini’ye ilişkin beklentiler çok daha yüksek konumda.

İLGİLİ HABERLER