Teknoloji

Apple yeni iOS 7 özellikleriyle büyük kurumları yakalamayı hedefliyor

Apple yeni mobil işletim sistemi iOS 7’yi kurumsal kullanım alanında da ön plana çıkarmak istiyor. Şirket bu amaç doğrultusunda web sitesi içinde iOS 7’nin kurumsal kullanımına odaklanan bir web sayfası hazırladı. Apple’a göre, iOS 7’nin sunduğu özellikler sayesinde cihaz görevlendirmek ve muhteşem bir kullanıcı deneyimi sağlamak daha kolay olacak. Şirket WWDC 2013’te gerçekleştirdiği etkinlik sırasında bahsettiği bu özelliklerden bazılarına dair detayları da kamuoyuyla paylaştı.

apple-ios-7-260613

Apple iOS 7’nin uygulama ve kullanıcı kontrol yeteneğinin üzerinde özellikle durdu ve hangi uygulamaların e-posta veya dosyaları açabileceğinin sistem yöneticileri tarafından belirlenebileceğine dikkat çekti. Apple’ın üzerinde durduğu bu özellik uygulamaların başlatıldıkları zaman bir şirketin sunucusuna bağlanmaları anlamına geliyor. App Store’un toplu alım özelliklerinde de iyileştirmeye giden Apple, kullanıcıların şirket hesapları üzerinden uygulama satın alırken kişisel Apple kimliklerini kullanmalarına izin veriyor.

Apple iOS 7’de sunduğu kurumsal tek giriş özelliğine ilişkin olarak da daha geniş kapsamlı bilgi vermeyi ihmal etmedi. Bu özellik kapsamında kurumsal kullanıcılar bilgilerini bir kez girdikten sonra bu bilgiler uygulamalar arasında kullanılabilecek. iOS 7 ile Microsoft Exchange desteğini genişleten Apple, kullanıcıların notlarını Mac veya PC’deki Outlook ile eş zamanlamalarına izin verecek. Samsung ve BlackBerry ile kurumsal müşterileri çekme konusunda yarışan Apple’a bu yarışta iOS 7’nin nasıl bir katkı sağlayacağı merak ediliyor.

İlgili >> Apple

İLGİLİ HABERLER