Teknoloji

Apple yeni iOS 12 beta sürümüyle güncelleme bildirimi hatasını gideriyor

apple ios 12 beta bildirim hatası

apple ios 12 beta bildirim hatası

“Yeni bir iOS güncellemesi var. Lütfen iOS 12 beta’dan güncelleyin.” şeklinde bir bildirim penceresi Apple‘ın iOS 12 için hafta ortasında yayınladığı beta sürümünü cihazına yüklemiş olan kullanıcıların karşısına 24 saati aşkın zamandır çıkmaktaydı. Cihazın ekran kilidini açsanız ya da bildirim tepsisini hafifçe aşağı çekseniz bile bu pencere çıkıyordu.

Neyse ki Apple, hafta sonuna girilmeden önce yayınladığı yeni bir iOS 12 beta güncellemesiyle sorunu çözdü. Eğer beta sürümü yüklü cihazınızda Ayarlar’da bulunan Yazılım Güncelleme bölümünü açarsanız, gerçekten de bir güncellemenin olduğunu göreceksiniz.

iOS 12 beta 12 veya iOS 12 public beta 10 sürümü kullanıcıların indirmesi için bekliyor. Bu güncellemeyle birlikte ekranda beliren bildirim penceresi de bir daha gelmemek üzere kayboluyor.

Bu sinir bozucu durum bir yana, iOS12 beta Apple’ın iOS ürün serisi genelinde daha hızlı ve akıcı performans sunma sözünü yerine getiriyor gibi görünüyor. Apple‘ın gerçekleştirdiği en son finans raporu telekonferans oturumunda, CEO Tim Cook bu yılki beta yazılımının 4 milyonu aşkın kişi tarafından indirildiğini söylemişti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER