Eğlence

Apple yeni çevrim içi müzik servisiyle 100 milyon aboneye ulaşmayı hedefliyor

apple-muzik-080615

Apple’ın Beats Music üzerine inşa ettiği yeni çevrim içi müzik servisini bu akşam gerçekleştirilecek WWDC 2015 açılış etkinliğinde duyurması bekleniyor. Associated Press’in haberine göre, şirket servisin 100 milyon aboneye ulaşmasını amaçlıyor. Bu rakam mevcut çevrim içi müzik servislerinin toplam abone sayısının iki katından fazla vaziyette.

The International Federation of the Phonographic Industry’nin verilerine göre, mevcut çevrim içi müzik servislerinin toplam abone sayısı 41 milyon seviyesinde seyrediyor. Pazar lideri konumundaki Spotify’ın ABD’de 4.7 milyon premium abonesi bulunuyor. Dünya genelinde ise bu rakam 15 milyon seviyesinde.

Apple’ın çevrim içi müzik servisi için aylık 10 dolarlık bir abonelik ücreti belirlemesi bekleniyor. Beats Music abonelerinin de Apple’ın yeni çevrim içi müzik servisine aktarılması öngörülüyor.

Analistler Apple’ın çevrim içi müzik platformu pazarına girişte geç kaldığını söylese de, iPhone kullanıcıları için kolay erişim imkanı sunarak bu durumu telafi edebileceğini belirtiyor. Geride kalan çeyrekte 61 milyon iPhone satılmış olması, Apple’ın elindeki potansiyeli ortaya koyuyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER