Teknoloji

Apple yapay zekâ şirketi Brighter AI’ı satın almaya hazırlanıyor

apple yapay zeka

Apple ve Google gibi şirketler harita görüntülerindeki yüzleri, plakaları ve diğer potansiyel kişisel bilgileri bulanıklaştırıyor. Kullanıcı gizliliğini korunması için oldukça önemli bir adım olarak değerlendirilen bu hamle için yapay zekânın yaygınlaştığı modern dönemde daha iyi çözümler sunmak da mümkün. Almanya merkezli yapay zekâ girişimi Brighter AI da bu çözümler üstünde çalışan şirketler arasında yer alıyor.

Şirketin Derin Doğal Anonimleştirme 2.0 teknolojisi, bulanıklaştırma yerine yapay zekâ yardımıyla yüz ve bilgi anonimliği sağlıyor. Bu da nihai görüntülerin daha doğal görünmesini mümkün kılıyor.

Sektörel kaynaklar tarafından verilen bilgiye göre; Apple, Brighter AI’ı satın almaya ve şirketin teknolojisini hizmetlerinde kullanmaya hazırlanıyor. Karma gerçeklik başlığı Vision Pro’nun da bu teknolojiden yararlanması öngörülüyor. Bu ilk bakışta kafa karıştırıcı gibi görünse de, Vision Pro ile gizlice görüntü kaydı yapmanın daha kolay Cupertino merkezli şirketi endişelendirmişe benziyor.

Apple bu teknolojiyi çok sayıda üründe kullanabilir

Gizli görüntü kaydının kolaylaşmasının getireceği eleştirilere karşı Cupertino merkezli şirketin şimdiden harekete geçmek istemesi mantıklı bir tercih gibi görünüyor. Yapay zekâ tabanlı teknolojilerin kullanım sahasının genişliği de Brighter AI’ı satın almayı büyük ölçüde mantıklı bir hamle hâline getiriyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER