Teknoloji

Apple yeni bir MagSafe şarj aksesuarının hazırlıklarını yapıyor

apple magsafe iphone

Apple yakında iPhone MagSafe kablosuz şarj diskinin yeni bir versiyonunu çıkarabilir. İlk olarak blog yazarı Dave Zatz tarafından fark edilen “Manyetik Şarj Cihazı” için yeni bir Amerikan Federal İletişim Komisyonu (FCC) kaydı, A2548 model numaralı yeni bir aksesuarı gösteriyor. Bunun dışında A2140 model numaralı mevcut modelle aynı görünüyor. Yeni şarj cihazı, Apple’ın beklenen iPhone 13 modellerine karşılık geldiği tahmin edilen, “Yeni Telefon” olarak işaretlenmiş dört telefon da dahil olmak üzere çeşitli cihazlarla test edildi.

Resmi FCC belgelerinde yenilikler hakkında çok fazla ipucu yok. 9to5Mac, mevcut dört iPhone 12 modelinin (“Eski Telefon” olarak işaretlenmiştir) yanı sıra dört adet duyurulmamış cihazla test edildiğini not ediyor. Bu durum beklenen yeni MagSafe şarj cihazının her iki nesille de uyumlu olması olacağını gösteriyor. Ayrıca, diskin AirPods’u şarj etmek için kullanıldığını gösteren bir diyagram da var. Bu, mevcut MagSafe şarj cihazının teknik olarak zaten yapabildiği bir şey, ancak en son model iPhone’larda olduğundan farklı olarak AirPods kasasına manyetik olarak tutunmuyor.

Daha önceki söylentiler bu yılın iPhone’larının arkasına yerleştirilmiş daha güçlü mıknatıslara sahip olabileceğini ve bunun da MagSafe şarj cihazı tasarımında ufak oynamalarla sonuçlanabileceğini işaret ediyordu. Ayrıca daha büyük bir kablosuz şarj bobini hakkında konuşuldu ve bunun daha yüksek vatlara ve dolayısıyla daha hızlı şarja izin verebileceğine dair spekülasyonlar yapıldı. Bu durum da yine güncellenmiş bir şarj aksesuarı gerektirebilir.

Belki de tüm gördüklerimiz, 9to5Mac’in de belirttiği gibi, Apple’ın piyasada halihazırda bulunan ürünün üzerinde işlevsel olarak yaptığı küçük düzenlemeleri içeren yeni bir modele işarettir. Her iki durumda da, Apple’ın yeni iPhone’larını bu ay, belki de önümüzdeki hafta duyuracağını tahmin ettiğimiz için, söz konusu MagSafe şarj aksesuarıyla ilgili somut gelişmeleri öğrenmek için de fazla beklemeyeceğiz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER